30 Σεπ 2014

Επιστροφή ΦΠΑ σε 7 μέρες

- Η επιστροφή του ΦΠΑ θα γίνεται μέσα σε επτά ημέρες
- Κερδισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις με “λευκό ποινικό μητρώο”
- Ο έλεγχος θα γίνεται μετά την επιστροφή των χρημάτων......
Οπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», η απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου θα ισχύει μόνο για συνεπείς επιχειρήσεις που δεν έχουν φορολογικές παραβάσεις

Με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς η επιστροφή ΦΠΑ μέσα σε επτά ημέρες από την υποβολή της αίτησης μοιάζει τουλάχιστον με... ανέκδοτο.

Με απόφασή της Κ. Σαββαΐδου που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, θα επιχειρηθεί να ανατραπεί το σκηνικό της ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν την επιστροφή ΦΠΑ κατά μέσο όρο 310 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησής τους.

Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα επιχειρήσει τώρα να ανατρέψει αυτό το... καθεστώς με την υπογραφή της σχετικής απόφασης για επιστροφές εξπρές εντός επτά ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το διαβατήριο για την επιστροφή εξπρές του ΦΠΑ θα είναι το «πρόσωπο» της εταιρείας. Δηλαδή:
  • καθαρό φορολογικό μητρώο
  • να μην έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις την τελευταία διετία
  • συνέπεια στην υποβολή δηλώσεων
  • συνέπεια στην απόδοση φόρων
  • ανάλυση με κριτήρια κινδύνου ροπής προς φορολογικές παραβάσεις
Ο έλεγχος στις επιχειρήσεις που θα λαμβάνουν την επιστροφή μέσα σε μια εβδομάδα μετά την υποβολή της αίτησής τους θα γίνεται μετά την πίστωση του ποσού στο λογαριασμό τους.

Οι επιστροφές εξπρές αναμένεται να ενεργοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο και έρχεται συμπληρωματικά στη δυνατότητα που θα δοθεί σε επιχειρήσεις με τζίρο 500.000 ευρώ σε πρώτη φάση να μην αποδώσουν τον ΦΠΑ ώσπου να τον ειπράξουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...