27 Σεπ 2014

10 Tips: καθαριότητα στο σπίτι!!

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες και κεντρίζουν το ενδιαφέρον γιατί έχουν και οικολογικό χαρακτήρα. Πάμε λοιπόν:.......

1. Μπρούντζινα Είδη και Καθαρισμός
Για να καθαρίσετε μπρούντζινα είδη (ορειχάλκου). Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο, προσθέστε του αρκετό αλάτι, και τρίψτε τα σκεύη σας με αυτό. Τρίψτε τα με νωπό πανί μετά.

2. Τραπέζι με Γυαλί 
Αν έχετε τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια, χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τρίψτε τον με μια χαρτοπετσέτα. Θα αστράφτει!!

3. Υγρό Καθαρισμού
Θέλετε να παρασκευάσετε το δικό σας υγρό καθαρισμού του παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας; Σημειώστε. Σε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων και τρεις κούπες οινόπνευμα εντριβής (rubbing alcohol), προσθέστε αρκετό νερό για να συμπληρώσετε ένα γαλόνι. Άριστο για καθαρισμό και οιασδήποτε γυάλινης επιφάνειας.

4. Ξεπάτωμα Καταψύκτη
Αν χρειάζεται να ξεπαγώνετε τον καταψύκτη σας συχνά, σημειώστε έναν τρόπο, που θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Όταν τον ξεπαγώσετε, αλείψτε ή ψεκάστε τον με λίγο φυτικό λάδι. Ο πάγος θα βγαίνει σχεδόν μόνο του μετά.

5. Ρούχα και διατήρηση τους
Θέλετε να διατηρήσετε τα ρούχα σας πιο πολύ; Πριν τα βάλετε στα άπλυτα, γυρίστε το μέσα-έξω, και αφήστε τα να αεριστούν πριν τα πλύνετε. Ο ιδρώτας μπορεί να κάνει τα ρούχα να μουχλιάσουν, κάτι που τα λεκιάζει και φθείρει!!

6. Σιδερώστρα και Αλουμινόχαρτο
Αν βάλετε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας σας, το σιδέρωμα σας θα γίνεται πιο γρήγορα, αφού το σίδερο θα καίει περισσότερο! και η θερμοκρασία θα διατηρείται επί μακρότερο.

7. Τζαμαρία Μπάνιου και Άλατα
Αν έχετε συρόμενες πόρτες στο μπάνιο σας και βαρεθήκατε να τις καθαρίζετε από τα άλατα του νερού ή υπολείμματα σαπουνιού, δοκιμάστε έναν άλλο τρόπο. Περάστε τες με ένα μαλακό πανί, ποτισμένο με baby oil. Θα γλυτώσετε από τους λεκέδες τουλάχιστον επί αρκετούς μήνες. Νερό, σαπούνι και όλα τα υπόλοιπα θα στραγγίζουν στη μπανιέρα σας, αφήνοντας τη τζαμαρία της πόρτας καθαρή.

8. Ξεβούλωμα Σωλήνων (1)
Ρίξτε στις σωλήνες βραστό ξύδι, σε μικρές συχνές ποσότητες. Αφήστε το 10-15 λεπτά, μετά ξεπλύνετε το με βραστό νερό. Αν χρειαστεί επαναλάβετε το.

9. Ξεβούλωμα Σωλήνων (2)
Ρίξτε στη σωλήνα μισή κούπα σόδα μαγειρική και μία κούπα ξύδι. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει επί 10 λεπτά, και μετά αδειάστε μία τσαγιέρα βραστό νερό.

10. Βουλωμένοι Νεροχύτες

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους βουλωμένους νεροχύτες με λίπη είναι να ρίξετε στη σωλήνα μια κούπα αλάτι και μια κούπα σόδα μαγειρικής και μετά βραστό νερό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...