29 Σεπ 2014

ΣΥΡΙΖΑ: καταθέτει πρόταση νόμου για βασικό μισθό 751€

Στα προ μνημονίου επίπεδα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει ο βασικός μισθός με πρόταση νόμου. Δεσμεύεται ότι θα είναι από τις πρώτες ενέργειες αν γίνει κυβέρνηση.......

Πρόταση νόμου, πιθανώς ακόμη και μέσα στο επόμενο 48ωρο, καταθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με αυτήν θα προτείνεται η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (στα επίπεδα προ Μνημονίου δηλαδή), καθώς και η επαναφορά όλων των συλλογικών συμβάσεων που εν τω μεταξύ έχουν καταργηθεί.
Σε περίπτωση καταψήφισης της σχετικής πρότασης -όπως αναμένεται άλλωστε- ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα είναι από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα. Τύποις πάντως, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο από το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ όπως έχει αποφασίσει ήδη η Πολιτική Γραμματεία θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.

Το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού το είχε υποστηρίξει με θέρμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη ΔΕΘ, όταν είχε εξηγήσει πως, βάσει υπολογισμών που έχουν γίνει από το κομματικό οικονομικό επιτελείο αλλά και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, «η επαναφορά του κατώτατου μισθού όχι μόνο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά θα έχει από μόνη της και αναπτυξιακό αποτέλεσμα. 

Μόνον τον πρώτο χρόνο, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της εγχώριας ζήτησης, κατά 0,75%, και του ΑΕΠ κατά 0,5%. Επιπλέον, θα δημιουργήσει και 7.500 νέες θέσεις εργασίας». Στον αντίποδα ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε συνδέσει τους προ-μνημονιακούς μισθούς με τη χαμηλή παραγωγικότητα της χώρας, κλείνοντας έτσι κάθε τέτοια συζήτηση.
Πηγή : thetoc.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...