3 Νοε 2013

Ανακάλυψε τι σκέφτονται oι άντρες όταν σε θέλουν

Ένας διάσημος life-coacher μας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να τους γνωρίσουμε και να τους κατακτήσουμε.
Λένε ότι όλα είναι θέμα εμπειρίας. Πώς θα γίνεις καλύτερη στη δουλειά σου, πώς θα μάθεις να σχεδιάζεις τέλεια τη γραμμή του αϊλάινερ, πώς θα μπορέσεις να ψήσεις την πιο νόστιμη πίτα. Υπάρχουν όμως και τομείς, όπως ο έρωτας και οι σχέσεις, στους οποίους.......
νιώθουμε ότι η εμπειρία συνήθως δεν έχει τίποτα να μας προσφέρει.
Κάθε άντρας είναι ξεχωριστός και κάθε σχέση ιδιαίτερη. Δεν μπορείς να εφαρμόσεις την ίδια τακτική φλερτ για να προσεγγίσεις τρεις διαφορετικούς ανθρώπους, ενώ είναι γεγονός ότι δεν σκέφτονται όλοι γύρω μας με τον ίδιο τρόπο. Ή μήπως όχι; Ξαφνικά οι σελίδες του amazon και το διαδίκτυο γέμισαν με άρθρα για τον Μάθιου Χάσεϊ και το νέο του βιβλίο. Ο τίτλος; Get The Guy(εκδ. Bantam Press), δηλαδή «Βρείτε, αποκτήστε τον (άντρα)».

Μία από τα ίδια; Όχι ακριβώς. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας μελέτησε τη συμπεριφορά περίπου 10.000 αντρών και ανέλυσε 5.000 ερωτικά ραντεβού. Στις σελίδες του λοιπόν έχει συμπυκνώσει σοφία και αλήθειες που πηγάζουν 100% από τον αντρικό εγκέφαλο. Κι αν έπρεπε να απαντήσει στο ερώτημα που θέσαμε παραπάνω, θα έλεγε «ναι, όλοι οι άντρες σκέφτονται περίπου το ίδιο, επομένως οι τρόποι για να τους προσεγγίσουμε και να τους κρατήσουμε είναι πολύ συγκεκριμένοι».


Κι ομως, υπαρχουν!
Ο «γκουρού της ερωτικής έλξης», όπως τον αποκαλούν, δεν κρύβει στο τσεπάκι του μαγικά τρικ που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε τον ιδανικό, ούτε πολύπλοκες συνταγές για να καταφέρουμε να τον κάνουμε να μας ερωτευτεί τρελά. Έχει όμως αναπτύξει ένα μοντέλο το οποίο λειτουργεί. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τόσο ο ίδιος όσο και οι περίπου 50.000 γυναίκες που έχουν παρακολουθήσει κατά καιρούς τα σεμινάριά του σε όλο τον κόσμο.

Σε αντίθεση με τον... αστικό μύθο που διαδίδεται εδώ και χρόνια από γυναικείο στόμα σε στόμα, ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ. «Είναι γύρω σας. Απλώς εσείς δεν δώσατε την ευκαιρία στον εαυτό σας να τους γνωρίσει» μας αποστομώνει ο ίδιος και μας προσκαλεί να αλλάξουμε? πλεύση. Πώς θα τα καταφέρουμε; Πρώτα απ’ όλα ακολουθώντας τη βασική του αρχή που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει εφαρμογή από τη δουλειά, τις φιλίες και τα σπορ μέχρι την εκμάθηση μιας γλώσσας ή την ερωτική μας ζωή, και η οποία είναι το «τελετουργικό», ένας τρόπος συμπεριφοράς που, όταν εφαρμόζεται με ακρίβεια κατ’ εξακολούθηση, μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, ένα απλό «τελετουργικό» είναι το να πιάνουμε κουβέντα καθημερινά με τουλάχιστον δύο άντρες με τους οποίους δεν είχαμε μιλήσει ποτέ πριν. Το διπλανό μας στο μετρό, που διαβάζει ένα ενδιαφέρον βιβλίο, τον τεχνικό των υπολογιστών στη δουλειά, το συμμαθητή μας στο μάθημα της γιόγκα. Το concept είναι ότι θα μπορέσουμε να διευρύνουμε τον κύκλο των γνωριμιών μας και θα μάθουμε να είμαστε πιο κοινωνικές. Έτσι, όταν ο κατάλληλος βρεθεί στο δρόμο μας, θα έχουμε... εξασκήσει τόσο την κοινωνικότητά μας, ώστε να μπορέσουμε να τον προσεγγίσουμε.

«Και γιατί να μη με πλησιάσει αυτός, αν του αρέσω;» είναι ένα επίσης κλασικό γυναικείο ερώτημα. Ο Χάσεϊ λοιπόν ανοίγει το ντουλάπι με τα μυστικά των αντρών και μας αποκαλύπτει μια πλευρά της σκέψης τους. Ισχυρίζεται ότι, ακόμα κι αν ένας άντρας στέκεται στο μπαρ δίπλα στο κορίτσι των ονείρων του, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην της μιλήσει. Όσο περισσότερο μάλιστα ελκύεται ένας άντρας από μια γυναίκα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κάνει την πρώτη κίνηση. Αντί λοιπόν στο τέλος της βραδιάς να αναρωτιόμαστε τι πήγε στραβά με εκείνο τον τύπο που μας χαμογελούσε όλη νύχτα και στο τέλος έβαλε το μπουφάν του και έφυγε, ο ειδικός προτείνει να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα.


Η απόλυτη φόρμουλα κατάκτησης
Έχετε ξεπεράσει λοιπόν το σκόπελο της αρχικής επαφής, το νούμερο του τύπου που σας ενδιαφέρει βρίσκεται πλέον στη λίστα των επαφών του κινητού σας, κι εκείνος σας έχει κάνει ήδη add στο Facebook. Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Ο Χάσεϊ κάνει λόγο για την απόλυτη φόρμουλα έλξης, η οποία συνοψίζεται σε δύο στοιχεία: την πρόκληση και την υψηλή αξία.

Όταν μιλάει για πρόκληση δεν αναφέρεται σε μια γυναίκα που φλερτάρει ασύστολα και πετάει συνεχώς σεξουαλικά υπονοούμενα προκειμένου να προσελκύσει, αλλά σε ένα θηλυκό που δεν «πέφτει» με τα συνηθισμένα κόλπα και αναζητά το κάτι παραπάνω. Ο ίδιος επισημαίνει: «Αν εκείνος νιώσει ότι θα μπορούσε να πει και να κάνει οτιδήποτε θέλει, να είναι όσο περίεργος και αγενής επιθυμεί, κι εσείς να εξακολουθείτε να του δείχνετε ενδιαφέρον, τότε παύετε να είστε ελκυστική γι’ αυτόν. Για να διατηρήσετε τη γοητεία σας, εκείνος περιμένει από εσάς να έχετε υψηλά στάνταρ. Τότε μόνο θα νιώσει την πρόκληση να σας κατακτήσει».

Να το παίζουμε δηλαδή δύσκολες; «Όχι. Αυτό ποτέ δεν λειτουργεί» διευκρινίζει και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι άντρες δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να ασχοληθούν με μια απρόσιτη γυναίκα, γιατί φοβούνται την απόρριψη. Οι άνθρωποι συνήθως θα ασχοληθούν πιο εύκολα με στόχους τους οποίους θεωρούν εφικτούς». Από την άλλη, πρέπει να κάνετε εμφανές ότι είστε μια γυναίκα «υψηλής αξίας».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα χαρίσετε σε αυτόν που βρίσκεται δίπλα σας μοναδικές εμπειρίες. Η συναναστροφή του με χιλιάδες τύπους εκεί έξω έδειξε στον Χάσεϊ ότι, όταν ένας άντρας αποφασίζει να δεσμευτεί σε μια σχέση, το κάνει γιατί συνειδητοποιεί ότι αυτό θα τον γεμίσει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι η εργένικη ζωή. Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο που μας αποκαλύπτει ο ίδιος για την αντρική συμπεριφορά είναι κάτι που ήδη υποψιαζόμασταν: οι άντρες είναι στον κόσμο τους. «Μπορεί να είναι στο μπαρ και να πίνουν με τους φίλους τους και να μην αντιληφθούν καν ότι το βλέμμα που τους ρίξατε απευθύνεται σε εκείνους. Δεν παρατηρούν» λέει χαρακτηριστικά. Όταν όμως μπουν σε μια σχέση προσέχουν τα πάντα: πώς συμπεριφέρεστε στους φίλους σας, αν εκνευρίζεστε εύκολα, αν γίνεστε συχνά συναισθηματική, αν είστε κυκλοθυμική.

Ο συγγραφέας καταρρίπτει έναν ακόμα μύθο: ότι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι πώς θα ρίξουν μια γυναίκα στο κρεβάτι. Κι όμως! Εκτός από το σεξ, που ισχύει, κι εκείνοι, όπως κι εμείς, κατηγοριοποιούν μια γυναίκα από την πρώτη στιγμή που θα τη δουν. Ξέρουν ποια σχέση θα έχει ημερομηνία λήξης και σε ποια κοπέλα αξίζει να επενδύσουν...


Το κεφάλαιο «σεξ»
Και τώρα περνάμε στα δύσκολα. Πόσο πρέπει να περιμένει ένα κορίτσι πριν κάνει σεξ; Ο συγγραφέας μάς εκπλήσσει για ακόμα μια φορά: «Οι φίλες μου μου λένε ότι περιμένουν λίγο καιρό πριν κοιμηθούν με τον άντρα που τις ενδιαφέρει. Θεωρούν ότι έτσι εκείνος θα καταλάβει ότι είναι διαφορετικές. Αυτό σίγουρα έχει κάποια λογική, όμως τους διαφεύγει μια άλλη βασική πληροφορία. Ξέρω πολλούς άντρες που θα δεχτούν να βγουν αρκετές φορές με μια κοπέλα προκειμένου να κάνουν σεξ, αλλά παρ’ όλα αυτά και πάλι δεν θα θελήσουν να δεσμευτούν».

Για τον ίδιο τελικά δεν έχει καμία σημασία πόσο θα τον έχουμε στην αναμονή μέχρι να κοιμηθεί μαζί μας. Αυτό που έχει σημασία και το οποίο πρέπει να συγκρατήσουμε, σύμφωνα με το συγγραφέα, είναι «το συναισθηματικό δέσιμο» που θα προκύψει ανάμεσα σε εμάς και τον άντρα που μας ενδιαφέρει. Όταν συμβεί αυτό, δεν θα έχει σημασία αν έχουμε βγει ραντεβού μία ή δέκα φορές, αν έχουμε γνωρίσει όλους τους κολλητούς ή τη μαμά του. Όταν νιώσουμε ότι υπάρχει αυτό το δέσιμο μεταξύ μας, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενδώσουμε και σεξουαλικά, υποστηρίζει ο Χάσεϊ.

Μια άλλη συμβουλή που δίνει στο βιβλίο του και η οποία σχετίζεται με ένα μυστικό των αντρών είναι η εξής: ποτέ μην είστε αρνητική με ό,τι σας ζητάει, με τις φαντασιώσεις που θέλει να μοιραστεί μαζί σας, με το διαφορετικό το οποίο θέλει να δοκιμάσει, ακόμη κι αν είστε αντίθετες. Ποιο είναι αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη σας; «Οι άντρες σπάνια κάνουν όλα τα τρελά πράγματα που έχουν στο μυαλό τους. Θέλουν απλώς να γνωρίζουν ότι έχουν την επιλογή να τα πραγματοποιήσουν. Μη φοβάστε λοιπόν να συζητάτε για σεξ. Το να τον αφήνετε να μιλάει βρόμικα είναι τις περισσότερες φορές αρκετό» αναφέρει.

Κωδικός «Δ»
Σύμφωνα με τον ειδικό, «οι πιο πολλοί εργένηδες περνούν τον καιρό τους παρέα με τους κολλητούς τους, βλέποντας μπάλα και πίνοντας μπίρες ή βγαίνοντας σε μπαρ για να γνωρίσουν γυναίκες. Αν είναι τυχεροί, μια στις τόσες θα έχουν και ένα one night stand». Δεν είναι απαραίτητα καλύτερα μόνοι τους, αλλά τους αρέσει η επιλογή της ελευθερίας. Από την άλλη, υπάρχουν και οι λεγόμενοι «σχεσάκηδες», οι οποίοι μπορεί μεν να λατρεύουν το σεξ, την περιπέτεια και τις έντονες συγκινήσεις, όλα αυτά όμως τα συνδυάζουν με το να είναι σε μια σχέση.

«Κανένας άντρας δεν αλλάζει» μας λέει ο Χάσεϊ, κι έχει δίκιο. Ο ορκισμένος εργένης, ακόμη κι αν επιστρατεύσουμε όλη μας την πειθώ, δεν πρόκειται να απαρνηθεί τις συγκινήσεις με τις οποίες έχει χτίσει τη ζωή του για χάρη μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, αν ερωτευτούμε έναν τέτοιο τύπο, είναι να του δείξουμε με τη συμπεριφορά μας ότι η καθημερινότητά του δίπλα μας μπορεί να είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Αν πάλι ζήσουμε λίγο καιρό μαζί του και κάποια μέρα εκείνος μας ανακοινώσει ότι δεν θέλει κάτι πιο σοβαρό, ο coacher υποστηρίζει ότι μπορούμε να φέρουμε την κατάσταση με το μέρος μας.

«Αντί να αντιδράσετε υπερβολικά ή με θυμό, δείξτε του ότι δεν τρέχει τίποτα. Πως έχετε τη δική σας ζωή και ότι με αυτή του την απόφαση απλούστατα πέφτει από τις πρώτες στις τελευταίες θέσεις των ενδιαφερόντων σας. Θα συνεχίσετε μαζί του, αλλά δεν πρόκειται να απολαμβάνει όλα τα προνόμια που θα είχε αν διατηρούσε μια κανονική σχέση μαζί σας» λέει.

Πρόκειται για μια κίνηση-ματ. Είτε από εγωισμό, σε λίγες μέρες θα εκλιπαρεί για την προσοχή μας, είτε θα συνειδητοποιήσει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει πραγματικότητα η δέσμευση που τόσον καιρό απέφευγε.

Γιατί δεν με παίρνει τηλέφωνο;
«Γιατί απλώς δεν σε γουστάρει» θα απαντούσε η Μιράντα από το Sex & City, με τη... θανατηφόρα ατάκα που σφράγισε μια δεκαετία. Ο Χάσεϊ έχει άλλη γνώμη... Ο ειδικός υποστηρίζει ότι οι πραγματικοί λόγοι που ένας άντρας δεν μας ζήτησε ποτέ να βγούμε δεύτερο ραντεβού βρίσκονται ανάμεσα στους παρακάτω: «Μου φάνηκε απλώς συμπαθητική. Δεν υπήρχε η πρόκληση να προσπαθήσω για κάτι περισσότερο», «ήταν βαρετή», «ήταν πολύ επιθετική», «ήταν πολύ επιφανειακή», «μου φάνηκε πολύ απελπισμένη», «έκανε το παν για να εντυπωσιάσει», «ήταν πολύ αρνητική», «φαινόταν drama queen, φαντάσου πώς θα ήταν στη συνέχεια», «δεν υπήρχε χημεία ανάμεσά μας». Πολλά από τα παραπάνω σίγουρα πηγάζουν από τις ανασφάλειες των αντρών, όπως και να ‘χει όμως, όταν αυτοί αποφασίζουν να μην προσπαθήσουν άλλο με μια γυναίκα, οι λόγοι για τους οποίους το κάνουν είναι απολύτως ξεκάθαροι.


Πηγή : elle.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...