7 Νοε 2013

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε Γ.Παπαντωνίου και σύζυγο για φοροδιαφυγή!

Δίωξη για πλημμέλημα στον Γιάννο Παπαντωνίου και κακούργημα για τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου 
Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος, ζητά η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου με αίτημά της προς.........
τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, προθέτοντας άλλο ένα μεγαλοστέλεχος και πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ στη λίστα των υπό δίωξη στελεχών του κόμματος.

Αντίθετα, η εισαγγελέας διαπιστώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού κ. Σταυρούλα Κουράκου στην οποία εντοπίστηκε αδικαιολόγητο από τον φορολογικό έλεγχο ποσό 1,311 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Οπως αναφέρει το defencenet.gr, τα νέα στοιχεία προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο που έγινε στο ζεύγος Παπαντωνίου το διάστημα 2000 - 2010. Στο πλαίσιο του ελέγχου έγινε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα. Ειδικά για τον πρώην υπουργό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να αποκρύπτει φόρο της τάξεως των 80.000 ευρώ κάθε έτος!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ που διενήργησε το σχετικό έλεγχο στο ζεύγος κατόπιν παραγγελίας της κ. Παπανδρέου. Η παραγγελία δόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά, οι οποίες συνεχίζονται και αφορούν στην τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί που τις διενεργούν έχουν ζητήσει και στοιχεία από το εξωτερικό κάποια εκ των οποίων έχουν αρχίσει να τους αποστέλλονται.

Το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει διαβιβαστεί και στη ΔΥΟ Κηφισιάς και σύμφωνα με την νομοθεσία ο πρώην υπουργός αν καταβάλλει το ύψος των ποσών που φέρεται να απέκρυπτε, μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή.

Μετά από τόσες επίσημες διώξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχουν άδικο στο Λαϊκό Σύνδεσμο, αλλά και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να το χαρακτηρίζουν "εγκληματική οργάνωση"; Ρητορικό το ερώτημα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...