11 Νοε 2013

Στις 6 Απριλίου 2014, θα γίνει η εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της Ελλάδας

Η 6η Απριλίου 2014 θα είναι η ημέρα που χιλιάδες έλληνες εθελοντές θα βγουν να καθαρίσουν δρόμους, πάρκα, πλατείες, δάση, ακόμη και τον βυθό της θάλασσας σ' όλη τη χώρα, συμμετέχοντας για μια ακόμη χρονιά στην παγκόσμια περιβαλλοντική εκστρατεία Let's do it World......

Οπως αναφέρουν " ΤΑ ΝΕΑ", η ημερομηνία για την εκστρατεία καθαρισμού στην Ελλάδα ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που θα αποτελέσει επίκεντρο των δράσεων και των εκδηλώσεων καθώς για το 2014 θα φέρει τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας».

Το Let's do it Greece, ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας Let's do it World και η Θεσσαλονίκη «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» ενώνουν τις δυνάμεις τους φιλοδοξώντας πως ο αριθμός των εθελοντών που θα δώσουν το παρών θα αγγίξει περίπου τις 60.000.

«Η εκστρατεία καθαρισμού σχεδιάστηκε για τις 6 Απριλίου 2014, ημέρα Κυριακή. Θα συντονιστούμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να μεταδώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Στόχος να προβάλλουμε μέσα στον ελληνικό χώρο αλλά και διεθνώς, το καλό πρόσωπο της χώρας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κεντρικός συντονιστής της καμπάνιας, Νίκος Κιούσης.

Η Μαρία Πασχαλίδου, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το σημείο που θα κληθούν να καθαρίσουν οι εθελοντές στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τα τείχη της πόλης, από τα Δικαστήρια έως το Επταπύργιο, μία απόσταση 4,5 χιλιομέτρων.

Όπως ανακοινώθηκε, στην εκστρατεία καθαρισμού για το 2014 έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 162 φορείς, 553 εθελοντικές ομάδες σε 500 σημεία δράσης που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως το Let's do it World ξεκίνησε ως κίνημα από την Εσθονία το 2008 και αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 108 χώρες και 8.000.000 εθελοντές. Η Ελλάδα συμμετείχε στη δράση τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...