8 Νοε 2013

Για κατεδάφιση 120 νέα αυθαίρετα στην Μύκονο

- Μπουλντόζες για όσα έχουν ανεγερθεί μετά τις 28 Ιουλίου του 2011 
- Για κατεδάφιση 3.000 αυθαίρετα
- Στο μικροσκόπιο Μύκονος, Σαντορίνη και Ρόδος
Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι μπουλντόζες για κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων στις περιφέρειες της χώρας και κυρίως......
σε περιοχές που υπάρχει έντονο πρόβλημα με την αυθαίρετη δόμηση.


Προτεραιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί σε Μύκονο Σαντορίνη και Ρόδο, όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί μετά την 28η Ιουλίου 2011, που έχει οριστεί ως κόκκινη γραμμή για την αποτροπή νέας γενιάς αυθαίρετων κτισμάτων.

Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Μύκονο έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 120 αυθαίρετα κτίσματα που έχουν ανεγερθεί μετά την προαναφερόμενη ημερομηνία, ενώ ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα δύο άλλα νησιά.

Έχουν μάλιστα συνταχθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης για τα αυθαίρετα αυτά και αναμένεται να δοθεί εντολή από τις κατά τόπους αποκεντρωμένες διοικήσεις για να ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισης.

Συνολικά, σε ολόκληρη την επικράτεια υπολογίζεται ότι έχουν εκδοθεί περί τις 3.000 πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων.

Η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων (ΕΥΕΚΑ) του ΥΠΕΚΑ έχει αποστείλει στις αποκεντρωμένες διοικήσεις τεύχη δημοπράτησης - υποδείγματα για τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών εκτέλεσης κατεδαφίσεων.

Η υπηρεσία έχει σχεδιάσει και κοινοποιήσει διάγραμμα ροής των εργασιών των εμπλεκομένων για τις κατεδαφίσεις, με τις επιμέρους ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

Επίσης, έχει συντάξει εργαλείο αξιολόγησης και κατάταξης για κατά προτεραιότητα κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλό, παραλίες, δάση και δασικές εκτάσεις.

Να σημειωθεί πως η δαπάνη κατεδάφισης καταλογίζεται στον αυθαιρετούχο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...