4 Μαΐ 2013

Εκτός δικαστηρίων η επίλυση χιλιάδων διαφορών οικονομικού περιεχομένου

Το έργο θα αναλάβουν ειδικές επιτροπές ή διαπιστευμένοι μεσολαβητές, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του προγράμματος είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης και το ξεμπλοκάρισμα του τεράστιου όγκου εκκρεμών υποθέσεων.......
Χιλιάδες διαφορές, κυρίως οικονομικού περιεχομένου, θα επιλύονται εκτός δικαστηρίων με βάση το δεσμευτικό σχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην τρόικα, σύμφωνα με την Καθημερινή(skai.gr).
Στόχος του προγράμματος είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης και το ξεμπλοκάρισμα του τεράστιου όγκου εκκρεμών υποθέσεων.
Το έργο θα αναλάβουν ειδικές επιτροπές ή διαπιστευμένοι μεσολαβητές, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και θα επιλύουν φορολογικές, τελωνειακές και ασφαλιστικές διαφορές των πολιτών με το Δημόσιο.

Μόνον στην περίπτωση που οι επιτροπές αποτύχουν στην επίλυση των διαφορών θα επιλαμβάνονται τα Διοικητικά Δικαστήρια, και τότε μονάχα σε ένα βαθμό, χωρίς έφεση ή άλλα ένδικα μέσα.

Με την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων έχει υπολογιστεί ότι θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 50% οι υποθέσεις που φτάνουν στη Διοικητική Δικαιοσύνη, ενώ θα μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος εκκαθάρισής τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...