2 Μαΐ 2013

Στο 0.5% μείωσε το βασικό επιτόκιο η ΕΚΤ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Θα δώσει «ανάσα» σε εκατομμύρια δανειολήπτες με χρέη που τοκίζονται με κυμαινόμενο επιτόκιο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι μείωσε το βασικό της επιτόκιο χορηγήσεων κατά 25 μονάδες βάσης, στο ιστορικό χαμηλό του 0,50%......
Σύμφωνα με το ethnos.gr, η ανακοίνωση έγινε μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού κάτω από το στόχο της ΕΚΤ και εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Τα οικονομικά δεδομένα του περασμένου μήνα τόνισαν την αναγκαιότητα δράσης από μέρους των ευρωπαϊκών οικονομικών θεσμών, με την ανεργία να φθάνει σε επίπεδο-ρεκόρ και τον πληθωρισμό να υποχωρεί στο 1,2%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του τα τελευταία τέσσερα χρόνια (από 1,7% τον Μάρτιο).

To ενδιαφέρον στρέφεται στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, που δίνει συνέντευξη τύπου αυτή την ώρα και αναμένεται να εξηγήσει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

«Η ΕΚΤ παίζει ένα ασφαλές χαρτί, αν και γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα πιθανώς θα είναι περιορισμένο», σχολίασε ένας αναλυτής του τραπεζικού τομέα.

Το ευρώ ανέβηκε, ενώ τα παράγωγα που βασίζονται στα γερμανικά 10ετή ομόλογα επίσης ανέβηκαν. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters η οριακή πλειονότητα των οικονομολόγων ανέμεναν μείωση των επιτοκίων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...