16 Μαρ 2013

«Τι θα πετύχουν αν διώξουν τον Πεπόνη από το οικονομικό έγκλημα;»

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις έχει η προκαλέσει η έντονη φημολογία που θέλει να αντικαθίστανται τον επόμενο κιόλας μήνα οι οικονομικοί εισαγγελείς κύριοι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.
Οι έρευνες των εν λόγω οικονομικών εισαγγελέων που έχουν αγγίξει και το πολιτικό σύστημα, όπως για τα δάνεια των κομμάτων, τις καταγγελίες κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες έχουν προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις αφού τις προηγούμενες μέρες στους δικαστικούς διαδρόμους ακούστηκε το εξής: « Τι νομίζουν πως θα πετύχουν όσοι επιδιώκουν να φύγει ο Πεπόνης από το οικονομικό έγκλημα;.......
Σύμφωνα με το newsbomb.gr, στη δικαιοσύνη υπάρχουν πλέον χίλοι Πεπόνηδες, που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και δε θα βάλουν στο αρχείο τις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς που έχουν ανοίξει», σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Πρόκειται όπως αναφέρουν δικαστικοί κύκλοι για «εμπεδωμένη στροφή στην αντίληψη της πλειονότητας του δικαστικού κλάδου». Για το λόγο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση όπως υποστηρίζουν η τρομέρη αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι υποθέσεις του πρώην δημάρχου της Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου με τα ισόβια που επιβλήθηκαν στον πρώτο και για την οκταετή κάθειρξη που επιβλήθηκε στον δεύτερο.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση έγκυρου νομικού ο οποίος αναφέρει πως στην Ελλάδα, η Δικαιοσύνη έχει έναν από τους μεγαλύτερους βαθμούς ανεξαρτησίας στις προηγμένες χώρες, καθώς όπως ο ίδιος εξηγεί ένας δικαστής για τις αποφάσεις που λαμβάνει δεν δίνει λόγο στον πολιτικό του προϊστάμενο , ενώ ο μοναδικός έλεγχος που μπορεί να δεχθεί για τις αποφάσεις που εκδίδει προέρχεται μόνο από τους συναδέλφους του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...