28 Μαΐ 2011

Κινητό - πορτοφόλι από Google


Ο άνθρωπος κλειδί στη διαμάχη φαίνεται ότι είναι ο αντιπρόεδρος του τμήματος πληρωμών της Google, Οσάμα Μπέντιερ, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από την Pay Pal έπειτα από 9 χρόνια συνεργασίας!
Ο κολοσσός του τομέα ηλεκτρονικών πληρωμών Pay Pal κατηγορεί την Google για κλοπή, καταθέτοντας αγωγή εναντίον της. Ανθρωπος - κλειδί στη διαμάχη φαίνεται ότι είναι στέλεχος που μεταπήδησε από την πρώτη εταιρεία στη δεύτερη

Σύγκρουση γιγάντων έχει προκαλέσει η προσπάθεια της Google να.......
επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο «ψηφιακό χρήμα» με το νέο κινητό-πορτοφόλι «Google Wallet» που λάνσαρε στην αμερικανική αγορά. Οι αντιρρήσεις για την κίνηση αυτή προέρχονται από την εταιρεία-κολοσσό του τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών Pay Pal που κατηγορεί την Google για κλοπή και προδοσία καταθέτοντας μάλιστα αγωγή εναντίον της!

Ο άνθρωπος-κλειδί γι' αυτή τη διαμάχη φαίνεται ότι είναι ο αντιπρόεδρος του τμήματος πληρωμών της Google Οσάμα Μπέντιερ, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από την Pay Pal έπειτα από 9 χρόνια συνεργασίας! Το εν λόγω στέλεχος, σύμφωνα με την Pay Pal, υπέκλεψε μυστικά της εταιρείας και τα χρησιμοποίησε στη νέα του δουλειά κι έτσι προέκυψε το «Google Wallet».
Εφαρμογή
Το «Wallet» δεν είναι τίποτα άλλο από μια εφαρμογή για κινητά Android που υποστηρίζουν Επικοινωνίες Κοντινού Πεδίου (NFC). Προς το παρόν τα μόνα τέτοια κινητά τηλέφωνα είναι τα Nexus S της Google, όμως, σύμφωνα με το όραμα της εταιρείας, το Wallet «στοχεύει να κάνει πιο εύκολη την πληρωμή και την απόκτηση των αγαθών που χρειάζεται ο χρήστης, ενώ την ίδια ώρα δίνει τη δυνατότητα στους εμπόρους να παρέχουν στους πελάτες περισσότερα είδη πληρωμής και προγράμματα εμπιστοσύνης.
Επιπλέον στόχο αποτελεί η σύγκλιση της ηλεκτρονικής και της παραδοσιακής εμπορικής δραστηριότητας». Οι λειτουργίες του Wallet είναι απλές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν γι' αυτό, αρχικά ο χρήστης επιλέγει στο κινητό του ποια κάρτα θέλει να χρησιμοποιήσει (προς το παρόν δίνεται η δυνατότητα πληρωμής μέσω MasterCard της CitiGroup και μιας προπληρωμένης κάρτας της Google).
Εν συνεχεία πληρώνει πλησιάζοντας τη συσκευή του κινητού του σε ένα ειδικό σαρωτή καρτών. Σύμφωνα με την Google από τις αγορές αυτές η εταιρεία δεν έχει έσοδα, όμως κερδίζει από τις κάρτες που πουλάει και από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΜΑΧΗ
Στο επίκεντρο ένας... Οσάμα
Στο επίκεντρο της κόντρας μεταξύ Pay Pal και Google βρίσκεται ο Οσάμα Μπέντιερ και οι δραστηριότητες του, καθώς σύμφωνα με την Pay Pal ο πρώην εργαζόμενός της πριν φύγει από την εταιρεία μετέφερε ευαίσθητα δεδομένα από το σύστημα της εταιρείας στον προσωπικό του υπολογιστή. Οι άνθρωποι της Google (Ερικ Σμιντ και Λάρι Πέιτζ), οι οποίοι αρνούνται να σχολιάσουν την υπόθεση, φαίνεται ότι είχαν συναντήσεις με τον Μπέντιερ αρκετό καιρό πριν από την επίσημη πρόσληψή του στις 12 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου. Μάλιστα ένα στοιχείο εναντίον της Google είναι ότι το ενδιαφέρον για άνοιγμα στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών εκδηλώθηκε από τη μεριά της εταιρείας τρεις μέρες μετά την πρόσληψη του Μπέντιερ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγη  Εθνος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...