21 Μαΐ 2011

Διάταξη για τη ρύθμιση χρεών τρίτων προς δήμους


Διάταξη για τη ρύθμιση χρεών τρίτων προς δήμους περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών στο σχέδιο νόμου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, η διάταξη αφορά τη διαδικασία καταβολής .....
κυρίας οφειλής και προστίμων τρίτων προς δήμους. Όπως διευκρινίζεται, η ρύθμιση αφορά όχι το σύνολο των οφειλετών αδιακρίτως, αλλά αποκλειστικά εκείνους που ιδίως λόγω της κρίσης, δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεων τους, και όχι τους «εκ συστήματος» κακοπληρωτές που δεν κατέβαλαν ούτε καν ένα εύλογο μέρος των οφειλών τους.
Επίσης, η ρύθμιση δεν σημαίνει τη διαγραφή του συνόλου των προστίμων και έτσι, όπως επισημαίνει το υπουργείο, δεν εξισώνεται ο συνεπής στις υποχρεώσεις του πολίτης με τον ασυνεπή και εμπεδώνεται η αρχή ότι η τήρηση του νόμου και των υποχρεώσεων εκ μέρους των δημοτών είναι και θα παραμένει πιο συμφέρουσα.
Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο, η ρύθμιση των χρεών τρίτων προς δήμους αποτελεί ταυτόχρονα και ουσιαστική στήριξη των οικονομικών της αυτοδιοίκησης, δεδομένου μάλιστα ότι για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας απαιτείται πλέον η τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και με τους ΟΤΑ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...