28 Σεπ 2012

Σωστό Μέγεθος - Πώς να επιλέξετε ένα ρούχο που σας ταιριάζει!!

Γνωρίζατε όμως ότι μια μικρή λεπτομέρεια όπως το μήκος του παντελονιού ή των μανικιών μπορεί να σας χαλάσει όλο το λουκ; Για να επιλέγετε πάντα τα ρούχα που ταιριάζουν στο σώμα σας, σημειώσαμε μερικές πρακτικές συμβουλές....

Γνωρίζετε ήδη, πως δεν πρέπει να αγοράζετε ρούχα που σας είναι πολύ μικρά, με την ελπίδα ότι κάποτε θα χωρέσετε σε αυτά!! 
 Πρακτικές Συμβουλές
-Τα μανίκια από τα μακρυμάνικα ρούχα σας πρέπει να φτάνουν ακριβώς κάτω από τον καρπό. Ακόμη, δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χαλαρά ούτε πολύ σφιχτά πάνω σας.

-Μία μπλούζα με κουμπιά δεν πρέπει ποτέ να είναι πολύ στενή και να αφήνει κενά στο στήθος. Αν κατά τα άλλα το μέγεθος της μπλούζας φαίνεται να σας ταιριάζει, τότε απλώς κλείστε το κενό με μια παραμάνα.

-Σιγουρευτείτε ότι οι ώμοι του σακακιού ή της μπλούζας που πρόκειται να αγοράσετε, «κάθεται» πράγματι πάνω στους ώμους κι όχι λίγο πιο κάτω απ’ αυτούς.

-Μία στενή φούστα τύπου pencil δεν πρέπει να σχηματίζει οριζόντιες «ρυτίδες» από το τράβηγμα καθώς στέκεστε, ούτε να γλιστρά προς τα πάνω καθώς κάθεστε. Καθώς είστε στο δοκιμαστήριο, δοκιμάστε να καθίσετε για να σιγουρευτείτε πως το μέγεθος της φούστας είναι το σωστό για το σώμα σας.


-Τα επίσημα μακριά φορέματα πρέπει να φτάνουν περίπου 2,5 εκατοστά πάνω από το πάτωμα.  

-Αν δοκιμάσετε ένα τζιν και μένει πολύ ύφασμα μαζεμένο στην περιοχή του καβάλου, τότε το στυλ του τζιν δεν είναι κατάλληλο για το σώμα σας.

-Για τους άντρες, το παντελόνι πρέπει να είναι σε τέτοιο μήκος να «σπάει» στην τρίτη σειρά του κορδονιού, μετρώντας από τη μύτη του παπουτσιού. Έτσι, το πίσω μέρος «αγγίζει» σωστά το τακούνι του παπουτσιού. Το ιδανικό μήκος δεν αφήνει την κάλτσα να φαίνεται παρά μόνο όταν κάθεστε σταυροπόδι.
InSite Tip: 
Επειδή τα περισσότερά σας ρούχα είναι στο ίδιο μέγεθος, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαύεστε όταν ψωνίζετε. Ανάλογα με τη μάρκα τα μεγέθη μπορεί να διαφέρουν. Αν είστε μέγεθος 10 σε ένα κατάστημα, δεν είναι απαραίτητο ότι θα φοράτε μέγεθος 10 σε όλα τα καταστήματα. Γι’ αυτό μην αμελείτε να δοκιμάζετε τα ρούχα πριν τα αγοράσετε. Ξεχάστε τον αριθμό 8, 10, 12 κ.ο.κ. 
Επικεντρωθείτε στο πώς φαίνεται πραγματικά το ρούχο πάνω σας!!
Mykonos Ticker fashion
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...