27 Αυγ 2015

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. θα δώσει τη νίκη

Μεϊμαράκης: Προεκλογική μάχη με επιχειρήματα, ενότητα, δυναμισμό, αλλά όχι λαϊκισμό
Νέος ιστορικός κύκλος ανοίγει για την κεντροδεξιά παράταξη, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προαναγγέλλει στα στελέχη........
και τους φίλους της Ν.Δ., που κατέκλυσαν χθες τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, προεκλογική συγκέντρωση την Τρίτη στη Ρηγίλλης, μπροστά στο νεοκλασικό κτίριο, στον αριθμό 18.

Παράλληλα, τα γαλάζια στελέχη συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ., που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει κατά το 1/3 καταγγελτικό λόγο με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την καταστροφική πορεία που πήρε η χώρα το τελευταίο εξάμηνο και κατά τα 2/3 το πρόγραμμα του κόμματος που θα στηρίζεται σε 3 άξονες.

Ο πρώτος άξονας αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, ο δεύτερος τη δημοσιονομική πολιτική και τα φορολογικά και ο τρίτος τα αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας χθες στα στελέχη του ζήτησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να μην υποσχεθούν πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, καθώς ο ίδιος έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι η Ν.Δ. δεν θα πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό, όπως κάνει ακόμη και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. αναμένεται να παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη τη μεθεπόμενη εβδομάδα από τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος σήμερα στις 12 το μεσημέρι μιλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και από αύριο ξεκινά τις περιοδείες του από τη Βοιωτία και την Εύβοια, όπου θα συναντηθεί με δημάρχους και εκπροσώπους του επιμελητηρίου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα και θα μιλήσει στο «Στρογγυλό» της παραλίας της Χαλκίδας.

Αισιοδοξία
Την ώρα πάντως που ο Αλέξης Τσίπρας σε μια πολύ κακή συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha προσπαθούσε να εξηγήσει τις καταστροφικές επιλογές του, η εικόνα στη Λεωφόρο Συγγρού ήταν τελείως διαφορετική, καθώς πολιτευτές και από τις 13 περιφέρειες της χώρας (νυν και πρώην βουλευτές) μαζί με κορυφαίους γαλάζιους αυτοδιοκητικούς γέμισαν τη μεγάλη αίθουσα του ισογείου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κ. Μεϊμαράκη, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας.

«Είστε η αιχμή του δόρατος. Ολοι μαζί πάμε δυνατά στον αγώνα. Η Ν.Δ. θα είναι πρώτη δύναμη», τους είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καλώντας τους σε πανστρατιά, επισημαίνοντας την ανάγκη ομόνοιας και ενότητας του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος δεσμεύτηκε πως όσοι ήταν υποψήφιοι και το επιθυμούν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις λίστες του κόμματος, πλην όμως, αν δεν το επιθυμούν, τότε θα αντικατασταθούν από νέα στελέχη είτε προερχόμενα από την ΟΝΝΕΔ είτε από επαγγελματικά σωματεία και παραγωγικούς φορείς, την επαφή με τους οποίους προσπαθεί η Ν.Δ. να ανακτήσει.

«Θα πορευτούμε όλοι μαζί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ προανήγγειλε πως θα συγκληθεί μια επιτροπή υπό το γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι πρώην γραμματείς Κώστας Τασούλας και Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας των πρώην βουλευτών Θοδωρής Σκρέκας και στελέχη της γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. υπό το γραμματέα της ΠΕ Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι και η αρμόδια για την κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει και νέα συγκέντρωση των γαλάζιων πολιτευτών.

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
Από τη Ν.Δ. επιμένουν πάντως στο θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ζητώντας η συγκρότησή της να συζητηθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να κληθεί να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα της χώρας, ακόμα και μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. στον «Ε.Τ.», σημασία δεν έχει μόνο ποιος θα είναι υπηρεσιακός πρωθυπουργός, αλλά και ποια θα είναι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ενδεχομένως να κληθούν να διαχειριστούν κρίσιμα ζητήματα, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η εκπροσώπηση της χώρας στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής και η Παιδεία, με τη σχολική χρονιά να ξεκινά με κενά και πολλά προβλήματα.

Αθανασίου κατά Θάνου
Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, με δήλωσή του κατήγγειλε τη διαδικασία ορισμού της Βασιλικής Θάνου ως προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς ήταν η τέταρτη κατά σειρά στην αρχαιότητα δικαστικός και για να τοποθετηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα συνταξιοδότησε τους τρεις πρώτους Αρεοπαγίτες, ενώ δεν έχουν καλυφθεί πρωτοφανώς οι θέσεις των προέδρων των άλλων δύο ανωτάτων δικαστηρίων.

«Ο λόγος ευνόητος», αναφέρει ο κ. Αθανασίου. «Η επιλεγείσα πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη ως πρόεδρος ειδικού σκοπού, ήτοι για να υπηρετεί τα κομματικά συμφέροντα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και ήδη επιδίδεται σε σωρεία πρωτοφανών ενεργειών» σημειώνει και προσθέτει πως «η επιλογή της κ. Θάνου, ως Προέδρου του Αρείου Πάγου, πάσχει, εκτός του ηθικού μέρους για τη μεθόδευση επιλογής της, και λόγω μη τήρησης της διαδικασίας που ο νόμος επιβάλλει».

«Κατόπιν των ανωτέρω, διερωτώμεθα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα την ορίσει υπηρεσιακό Πρωθυπουργό ή, κατ’ εφαρμογή του εδαφίου γ’ της παρ. 3 του άρθρου 37 του Συντάγματος, θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα, με μόνο σκοπό τη διενέργεια των εκλογών. Η χώρα δεν αντέχει άλλα θεσμικά ατοπήματα», καταλήγει ο τομεάρχης της Ν.Δ.
Πηγή: e-typos.com
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...