28 Αυγ 2015

Βερναρδάκης: Έρχεται το Μητρώο Υπαλλήλων με αυξημένα προσόντα – Αλλαγές στην αξιολόγηση

Έρχεται το Μητρώο Υπαλλήλων με αυξημένα προσόντα – Στόχος μας η ανάδειξη μόνιμων γραμματέων – Αλλαγές στην αξιολόγηση
Μια ριζική θεσμική διοικητική μεταρρύθμιση που αποτελεί τη συγκρότηση,.....
ενός μητρώου δημοσίων υπαλλήλων με αυξημένα τυπικά προσόντα, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης. 
 
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» εξηγεί ότι μέσα από το Μητρώο, θα προκύπτει η στελέχωση όλου του Δημοσίου, όλων των κενών θέσεων που υπάρχουν σε οργανισμούς και εταιρείες του Δημοσίου, με στόχο «να φτάσει μέχρι και την ανάδειξη μόνιμων γενικών γραμματέων υπουργείων. Προφανώς μέσα από μια διαδικασία αξιοκρατική και ουδέτερη».

«Με τη νέα Βουλή, θα τεθούν σε διαβούλευση τόσο το μητρώο υπαλλήλω όσο και το σύστημα αξιολόγησης», συμπληρώνει, έχοντας προναγγείλει επίσης αλλαγές στο πλαίσιο αξιολόγησης και διορθώσεις που έχουν προκύψει στο νομοσχέδιο του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου, λαμβάνοντας υπόψη παρατηρήσεις εργαζομένων, φορέων και εμπειρογνωμόνων.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, είπε ότι «θα παρουσιάσουμε στη ΔΕΘ το ηλεκτρονικό ΚΕΠ του συστήματος ΕΡΜΗΣ, όπου ο πολίτης θα μπορεί να αναζητά από τον υπολογιστή του μια σειρά από 50 δικαιολογητικά και αυτοστιγμεί να τα τυπώνει. Υπάρχουν και άλλα 150-160 δικαιολογητικά που θα μπορεί να αναζητά και να έρχονται στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ύστερα από 2-3 μέρες».

Για τις επόμενα σχέδια στα εργασιακά του δημοσίου, μίλησε για την αποκατάσταση αδικιών όπως των αδιόριστων επιτυχόντων του διαγώνισμου ΑΣΕΠ του 1998, για τους οποίους είπε ότι «θα προβούμε σε νομθετική ρύθμιση η οποία θα τους εντάσσει στο Δημόσιο κατά προτεραιότητα, και ανάλογα με την ειδικότητά τους και τις υπάρχουσε ανάγκες του δημοσίου», αλλά και τις 4.500 προσλήψεις στην Υγεία όλων των ειδικοτήτων, από νοσηλευτές και γιατρούς έως και διοικητικό προσωπικό, παραδεχόμενος ότι «προφανώς δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες».

«Μέχρι το τέλος του 2016, θα ειμαστε σε θέση να κάνουμε περαιτέρω ενέργειες», συμπλήρωσε.

Τέλος, ερωτηθείς, ως πολιτικός επιστήμονας, για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, μετά το πλήθος αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεψε άνετη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον «διατυπώσει τον οδικό του χάρτη διαχείρισης της σημερινής κατάστασης» και εκτίμησε ότι «η αποχώρηση των συντρόφων μας δεν θα έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας», αναφερόμενος προφανώς στη «Λαϊκή Ενότητα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...