27 Αυγ 2015

Αναγνώρισε, αποδέξου, προχώρα

Dr. Nancy Mallerou,  Associate Certified Coach
Ο Αριστοτέλης ήταν σαφής: δεν είμαστε αυτό που φανταζόμαστε ή θέλουμε να είμαστε. Είμαστε αυτό που κάνουμε επαναλαμβανόμενα!
Αυτό που θα θέλαμε συχνά απέχει από αυτό που .........
είμαστε στην πραγματικότητα. Το δύσκολο είναι να προσδιορίσουμε και να αποδεχτούμε την πραγματικότητα.

Μια άσκηση που συχνά βάζω στους πελάτες μου είναι να καταγράψουν με ακρίβεια ποιοι πραγματικά είναι -όπως αυτό προκύπτει από τις συνήθειές, την καθημερινότητα και τα κυρίαρχα συναισθήματα και σκέψεις τους- χωρίς κριτική η δικαιολογίες, χωρίς επεξηγήσεις η ενοχές. 

Οι περισσότεροι είναι πολύ διστακτικοί κυρίως από φόβο ότι αυτή η λίστα θα απέχει πολύ από την εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτου τους και γι αυτό αρνούνται αρχικά να την γράψουν. 

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση που θα σας αποκαλύψει πολά για τον εαυτό σας. Γράψτε με απλά καθημερινά και όσο γίνεται λιγότερα λόγια την απάντηση στο ερώτημα.

Ποιός/ποιά είμαι;
Για κάθετι που θα γράψετε αναρωτηθήτε αν είστε απόλυτα ειλικρινής. 
Μήπως ωραιοποιήτε την κατάσταση; 
Μήπως είστε υπερβολικά αυστηροί και κατακριτικοί; 
Μήπως παραλείψατε κάτι σημαντικό; 

Αν θέλετε να κάνετε αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε τον εαυτό σας καθαρά στα μάτια και να αντιμετωπίσετε / αναγνωρίσετε την αλήθεια με θάρρος. Μόνο τότε θα μπορέσετε να σας απόδεχθείτε. 

Το να αποδεχθείτε τον πραγματικό σας εαυτό, με τα καλά και τα κακά του, σημαίνει ότι θα τον αγαπήσετε όπως είναι και αυτό θα σας απελευθερώσει. Και μόνο τότε θα μπορέσετε να προχωρήσετε σε αλλαγές που θα κρατήσουν. 

Αντίθετα οι αλλαγές που επιχειρούμε λόγω κάποιου ενοχικού συνδρόμου σχετικά με το πως θα πρεπε να είμαστε, είναι καταδικασμένες –σε βάθος χρόνου- σε αποτυχία.
Πηγή : myworld.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...