28 Αυγ 2015

“Ποια θέλεις να είσαι στη ζωή;” Η life coach σε βοηθάει να απαντήσεις σωστά...

Η life coach, Ξένια Γιαννάκη, μας εξηγεί πως μπορούμε να δώσουμε νόημα στη ζωή εντάσσοντας σε αυτή το προσωπικό μας όραμα, πώς μπορούμε ........
να γίνουμε ευτυχισμένοι ακόμα κι αν οι δυσκολίες μας χτυπούν δυνατά την πόρτα. Το παν είναι η στάση ζωής.

Χτυπάει το ξυπνητήρι... Πώς ξυπνάς; Με ένα “καλημέρα” ή με ένα “ωχ!”, με ένα χαμόγελο ή με ένα βάρος; Ποιο δρόμο ακολουθείς καθημερινά: της αισιοδοξίας ή της γκρίνιας;

Το παν είναι η στάση ζωής. Και ειδικά τώρα, που οι καιροί είναι δύσκολοι, που η πραγματικότητα μάς δοκιμάζει καθημερινά, ίσως η μόνη διέξοδος, η μόνη ελπίδα μας είναι το όνειρο. Ένα σωσίβιο για να επιβιώσουμε στην τρικυμία των προβλημάτων.

“Πολλοί από εμάς ξυπνάμε με τον ίδιο τρόπο και ακολουθούμε ένα σχεδόν πανομοιότυπο πρόγραμμα καθημερινά” σημειώνει η life coach, Ξένια Γιαννάκη. “Ποιο είναι όμως το όραμα του καθενός; Γιατί χωρίς όραμα δεν υπάρχει ζωή!”

Η λέξη “όραμα” στις μέρες μας μοιάζει με πολυτέλεια. Είναι όμως μονόδρομος για την επιβίωσή μας, για να γίνει η ζωή μας πιο όμορφη.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
“Σε κάθε στιγμή της ημέρας αν αναρωτιόμασταν κάτι πολύ συγκεκριμένο θα είχαμε λύσει πολλά, μα πάρα πολλά προβλήματα! Τσακωμοί, προβληματισμοί, αμφιβολίες όλα θα ήταν πιο εύκολα στο δρόμο μας” διευκρινίζει η κ.Γιαννάκη.

"Ποιος θέλω να είμαι στη ζωή;"
“Αν και μόνο αν, αναρωτιόμασταν ποιοι θέλουμε να είμαστε: τι είδους, τι ποιότητας άνθρωποι θέλουμε να γίνουμε σε αυτήν τη ζωή που διανύουμε και πως θα πετύχουμε το στόχο μας, τα πάντα θα ήταν διαφορετικά. Αν θέλουμε να είμαστε καλοί, η απάντηση είναι πολύ συγκεκριμένη. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, επίσης”.

Αλήθεια, έχεις θέσει ποτέ αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου; Έχεις δώσει λεπτομερή απάντηση; Εκεί, λίγο πριν αντιδράσεις σε κάτι, μήπως αυτή η ερώτηση σε βοηθούσε να αποφύγεις κάτι αρνητικό;

Αν αναρωτηθείς “ποια θέλεις να είσαι” λίγο πριν γκρινιάξεις, ίσως να το αποφύγεις, γιατί δεν θέλεις να είσαι η γκρινιάρα. Αν αναρωτηθείς “ποια θέλεις να είσαι” λίγο πριν συμβιβαστείς σε μια κακή σχέση ίσως να το αποφύγεις γιατί δεν θέλεις να είσαι η δεδομένη....

Ποια θέλεις να είσαι; Η ευτυχισμένη, η επιτυχημένη, η καλοντυμένη, η δυνατή, η ...

ΟΝΕΙΡΟ Ή ΕΦΙΑΛΤΗΣ; ΔΙΑΛΕΞΕ...
Σύμφωνα με την life coach, Ξένια Γιαννάκη, η ίδια σου η ζωή δείχνει τι έχεις επιλέξει...
“Ο καθένας με οδηγό το όνειρο ή τον εφιάλτη πορεύεται στη ζωή. Τι εννοώ; Μιλάω για δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία ζωής! Το "dream" και το "nightmare"”.

Το πρώτο σημαίνει όνειρο και τα γράμματά του αποτελούν ακροστοιχίδα για τα εξής:
D=dedication για την εμπιστοσύνη,
R=responsibility για την υπευθυνότητα,
E=education για την εκπαίδευση,
A=attitude για τη στάση,
M=motivation για την κινητοποίηση.

“Αυτά όλα, αποτελούν τα δομικά υλικά του ονείρου και της πραγματοποίησής του. Με αυτό το εργαλείο ξέρεις πως η εμπιστοσύνη στο στόχο σου, η υπευθυνότητα των πράξεων και του σχεδιασμού σου, η κατάλληλη εκπαίδευση που επιβάλλεται να έχεις για να φτάσεις το στόχο σου, η στάση που πρέπει να αποκτήσεις, ώστε να αισθάνεσαι ήδη νικητής κατά την πορεία σου και η σταθερή και αμετακίνητη κινητοποίηση του εαυτού σου προς την κατεύθυνση αυτή, θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία του στόχου σου.”

“Αν όμως ακολουθήσεις τον εφιάλτη, το "nightmare" δεν χρειάζεται να σου πω εγώ που θα οδηγηθείς, αλλά θα καταλάβεις από την αρχή, αναλύοντας τα δομικά του υλικά σε ποιο δρόμο σε οδηγεί.”

Αν λοιπόν δεις κάποια από αυτά τα συστατικά του εφιάλτη να πλησιάζουν το όνειρό σου, άλλαξέ τα, όσο είναι καιρός! Τα αρχικά του αποτελούν ακροστοιχίδα για τα εξής:
N=negative για τον αρνητισμό,
I=ignorant γαι την άγνοια,
G=greedy για την απληστία,
H=hopeless για την απελπισία,
T=thankless για την αχαριστία,
M=miserable για τη μιζέρια,
A=angry για το θυμό,
R=rude για την αγένεια,
E=envious για τη ζήλια!

Πόσο αξία έχει λοιπόν το μέσο, με το οποίο οδηγούμε καθημερινά τη ζωή μας!

Ευχαριστούμε τη life coach Ξένια Γιαννάκη, υπεύθυνη της LIFESHARE - συγγραφέα των βιβλίων “Νεογέννητοι γονείς” και “Πρωταθλητής ζωής” για την πολύτιμη συνεργασία της
Πηγή : tlife.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...