30 Ιαν 2015

Tαυτόχρονος οργασμός: Αυτό είναι το μυστικό για να τον ζήσετε!

Ταυτόχρονος οργασμός!..
Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου - Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας, ΣεξολόγοςΔιευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου
Ο ταυτόχρονος οργασμός, ο μύθος του και φυσικά το κυνήγι του, είναι τις περισσότερες φορές παγίδα για το ζευγάρι........

Όταν το ερωτικό παιχνίδι ξεκινά με ένα «στόχο-πρότυπο», ουσιαστικά γίνεται αγώνας, αγωνία…
Στον οργασμό συνήθως φθάνει ο καθένας με τη σειρά του και με τον τρόπο του… Σημαντικό είναι να νιώσουν όμορφα, ερωτικά, ηδονικά.

Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι πιο σπάνιος και φυσικά «αν τύχει, καλώς έτυχε…» Είναι σίγουρα μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά όχι η μοναδική, ούτε απαραίτητη για να νιώσει το ζευγάρι σεξουαλική ικανοποίηση και ολοκλήρωση.

Ικανοποιητική σεξουαλική επαφή δεν σημαίνει επιτυχία κάποιων «στόχων-προτύπων». Δεν σημαίνει αποκλειστικά ερεθισμός γεννητικών οργάνων και οργασμός (πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ταυτόχρονος οργασμός). Σημαίνει ερωτική έκφραση όλου του σώματος, όπως και όταν εκείνο το θέλει, σημαίνει καλή ερωτική και ψυχική επικοινωνία του ζευγαριού!..

Παράγοντας Επικοινωνία!.. 
Η επικοινωνία και οι στενές σχέσεις αποτελούν δύο βασικούς παράγοντες που σχετίζονται θετικά με την ποιότητα των ερωτικών σχέσεων. Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ζευγαριών για τις καθημερινές τους εμπειρίες και δραστηριότητες έχουν ευεργετικές επιδράσεις. 

Η επικοινωνία βοηθάει να διαμορφώνουμε στενές σχέσεις μεταξύ μας. Συμβάλλει στην συναισθηματική αποφόρτιση, στην χαλάρωση και την ηρεμία. Μας παροτρύνει να καλλιεργήσουμε τα ερωτικά μας συναισθήματα και να δυναμώσουμε την έκφρασή τους. Είναι πολύ όμορφο και αποτελεσματικό να ακούει κανείς ένα «σ΄ αγαπώ» και στην αρχή αλλά και στο τέλος της ημέρας. Η επικοινωνία δυναμώνει τη αυτοπεποίθηση των δύο φύλων.

Η σχέση και η… σχέση της με το χρόνο!.. 
Θα σας φαινόταν παράξενο αν βλέπατε την αγγελία: «ζητείται άμεσα σύντροφος με δυνατότητα ελεύθερου χρόνου»; 
Όταν η δουλειά μας είναι το κύριο μέρος της ζωής μας, ο χρόνος που πρέπει να διαθέσουμε σε αυτήν αυξάνεται σε βαθμό και ταχύτητα. Άρα ο χρόνος μετριέται σε χρήμα. Συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις προσωπικές μας σχέσεις; Οι ερωτικές σχέσεις απαιτούν ελεύθερο χρόνο και συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες.

Ο ελεύθερος χρόνος λοιπόν που απαιτούν οι ανθρώπινες σχέσεις παίρνει την μορφή κάλυψης υποχρεώσεων και αναγκών. 

Πόσο ελεύθερο χρόνο μπορεί να αφιερώσει κανείς για την οικογένεια, για τους φίλους, για τους συγγενείς, για τον εαυτό του, για την υγεία του, για την διασκέδασή του και για τα χόμπι του μέσα σε ένα 24ωρο;

Επομένως το ζήτημα που προκύπτει είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να διαχειρίζεται σήμερα ο άνθρωπος τον εναπομείναντα ελεύθερο χρόνο του. 

Ένα μέρος αυτού το περιορισμένου χρόνου απαιτούν και οι ερωτικές σχέσεις. Οι ελάχιστες ώρες που περνούν μαζί οι σύντροφοι είναι αρκετά κρίσιμες. Μέσα σε αυτό τον λίγο χρόνο οι σύντροφοι προσπαθούν να σκιαγραφήσουν την μορφή της σχέσης τους.
  • Να εκτιμήσουν την κατάσταση της σχέσης.
  • Να νιώσουν αν παίρνουν ικανοποίηση μέσα από αυτή.
  • Να καταλάβουν και να μάθουν όχι μόνο τον σύντροφό τους αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό.  
Επομένως, από τους πιο κρίσιμους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της ερωτικής σχέσης είναι ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τον χρόνο με τον ή την σύντροφό μας!..
Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο
Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102
Ε-mail: info@sexmedic.gr
Πηγή: boro.gr - sexmedic.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...