31 Ιαν 2015

Απάντηση Επάρχου Άνδρου σε Ανυπόστατα δημοσιεύματα

Με έκπληξη διάβασα στο ενημερωτικό site Εν Άνδρω το άρθρο που αφορά στο πολύ σημαντικό ζήτημα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην νησί..........
Το παρόν δημοσίευμα, παρουσιάζει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει παραλάβει μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας από την οποία προκύπτει η εγκατάσταση 580 ανεμογεννητριών, γεγονός το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει ποτέ παραλάβει καμία τέτοια μελέτη, παρά μόνο ενημερώθηκε από υπηρεσιακό παράγοντα σχετικά με το περιεχόμενό της διότι αυτή δεν συμπεριλάμβανε το στάδιο της κοινωνικής διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες.

Με παρέμβαση του Επάρχου Πάρου κ. Μπιζά και εμού του ιδίου, η παράταξή μας, δεν δέχθηκε να παραλάβει την συγκεκριμένη μελέτη η οποία και επιστράφηκε στη μελετητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώστε να περάσει πια απευθείας στην κρίση της τοπικής κοινωνίας. 

Επίσης, ο ίδιος προσωπικά ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου για αυτήν μας την απόφαση καθώς θεωρούμε πως για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, θα πρέπει οι Ανδριώτες να έχουν άποψη και να αποφασίσουν οι ίδιοι. 

Κατόπιν συζητήσεως με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έστειλα στον Πρόεδρο του Συλλόγου των Μηχανικών της Άνδρου κ. Γιάννη Φακή, το αρχείο με τη μελέτη, προς ενημέρωσή του.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μελέτη ζητήθηκε και συμβασιοποιήθηκε αποκλειστικά από την προηγούμενη Περιφερειακή Άρχή του κ. Μαχαιρίδη, την οποία στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο ίδιος με τον κ. Μπενέτο Σπύρου, θέλανε να παραλάβουνε.
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...