29 Ιαν 2015

Πέντε τρόποι για να δημιουργήσετε «χημεία» με το άτομο που σας ενδιαφέρει!!

Ζωή Στραβοπόδη - Τζιάνο, Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος
Συμβουλές και μυστικά!! Αν επιθυμείτε να φέρετε κάποιον κοντά σας το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να στρέψετε το φακό στον ίδιο
Έχετε ποτέ σκεφτεί τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους ελκυστικούς; Πέρα από κάποια........
στερεοτυπικά θετικά χαρακτηριστικά όπως π.χ. μια καλή εξωτερική εμφάνιση, κάποια θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, η επαγγελματική επιτυχία ή η οικονομική επιφάνεια, τι είναι αυτό που ελκύει τους ανθρώπους κοντά μας;

Τι είναι αυτό που μας κάνει να λέμε για κάποιον «ο τάδε μου είναι συμπαθής» ή να υποστηρίζουμε ότι με ένα συγκεκριμένο άτομο μας ενώνει μια ιδιαίτερη χημεία;

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν την αυτόματη έλξη και συμπάθεια ανάμεσα σε δύο άτομα κάτι το μυστηριώδες και τους είναι δύσκολο να το αποδώσουν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όπως όλα τα μυστήρια, αν εξετάσεις τη συμπάθεια, την έλξη και τη «χημεία» πιο προσεκτικά, θα σου αποκαλύψουν κι αυτές τα μυστικά τους.

Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που αν κάποιος τις υιοθετήσει θα μπορέσει να γίνει πιο συμπαθής σε ανθρώπους που έχει επιλέξει, συμπεριλαμβανομένου άτομα του αντίθετου φύλου με τα οποία επιθυμεί κάποιος να δημιουργήσει ένα κλίμα οικειότητας. Παρακάτω παραθέτω μερικές από αυτές:

1) Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί ίσως νομίζουν, αυτό που η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων εκτιμά σε κάποιον δεν είναι τα προσωπικά του χαρακτηριστικά (πχ πόσο όμορφος, έξυπνος, ετοιμόλογος και καλλιεργημένος είναι) αλλά το κατά πόσο δίνει σημασία στους ίδιους.

Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, όταν θέλουν να γοητεύσουν κάποιον/α, ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια στο να τον / την εντυπωσιάσουν με αυτό που είναι ή με αυτό που κάνουν. Δυστυχώς συχνά η τακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνει τους άλλους από κοντά μας παρά να δημιουργεί το κλίμα της οικειότητας που τόσο επιθυμούμε. 

Αν επιθυμείτε να φέρετε κάποιον κοντά σας το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να στρέψετε το φακό στον ίδιο. Ρωτήστε τον για τον εαυτό του.

Εκφράστε το ενδιαφέρον σας για ότι τον αφορά. Ανοίξτε της την πόρτα. Κρατήστε τη ζακέτα της ώστε να την φορέσει. Προσφερθείτε να του γεμίσετε το ποτήρι με νερό. Με λίγα λόγια εστιάστε σε αυτόν που έχετε απέναντί σας. Αυτό όχι μόνο θα γίνει δεκτό με ενθουσιασμό αλλά θα αφαιρέσει και από εσάς το άγχος και την αγωνία να αρέσετε.

2) Αφήστε στην άκρη τα ανταγωνιστικά σας ένστικτα.
Μην μετατοπίζετε συνέχεια το κέντρο της συζήτησης ώστε να πείτε κάτι καινούριο. Ελέγξτε την ανάγκη σας να έχετε την τελευταία κουβέντα. Πείτε «έχεις δίκιο», «αυτό δεν το είχα σκεφτεί», «συμφωνώ μαζί σου». Επιτρέψτε της να κερδίσει σε ένα στοίχημα ή σε ένα παιχνίδι, αφήστε τον να κερδίσει σε μια λογομαχία.

3) Πείτε αυτό που σκέφτεστε.
Εκφράστε την άποψή σας. Ζητήστε αυτό που θέλετε. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο ένα άτομο υπερβολικά βολικό μπορεί συχνά να κουράζει τους άλλους. «Πού να πάμε;»-«Όπου θες!», «Τι να κάνουμε;» - «Ότι θες!». Αν κάποιος ζητάει τη γνώμη σας για κάτι σημαίνει ότι έχει σημασία για αυτόν και θέλει να σας ευχαριστήσει. Μην του το στερείτε. Εκφράστε τις επιθυμίες σας με ενθουσιασμό.

4) Η ευγένεια υποχρεώνει. Μην είστε αγενείς. Μην είστε απαιτητικοί. Μη γίνεστε πιεστικοί.
Σε γενικές γραμμές να φέρεστε στους άλλους όπως θα θέλατε να σας φέρονται και αυτοί. Δώστε χρόνο στη γυναίκα που φλερτάρετε. Μην πιέζετε τον άντρα που σας ενδιαφέρει για μεγαλύτερη εγγύτητα από αυτή που ο ίδιος επιθυμεί. Σεβαστείτε τα όρια και τις επιθυμίες του ανθρώπου που έχετε μπροστά σας.

5) Ξεχάστε τα κλισέ του τύπου «όσο πιο πολύ τον/την φτύνω τόσο πιο πολύ κολλάει» ή ότι στους άντρες αρέσουν οι «δύσκολες» και στις γυναίκες τα «κακά παιδιά».  
Κανένας δεν θέλει να τον απορρίπτουν και να τον υποτιμούν. Εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις (στις οποίες πιθανόν υπάρχει κάποια παθολογία), κανένας άντρας δεν θα ασχοληθεί με μια γυναίκα με την οποία δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας, ούτε καμία γυναίκα θα ερωτευτεί έναν άντρα που δεν θα γύριζε ποτέ να την κοιτάξει. 

Η έλξη που ασκούν σε κάποιους οι «δύσκολες» και τα «κακά παιδιά» σχετίζεται περισσότερο με τα αντιφατικά μηνύματα οι «δύσκολες» και τα «κακά παιδιά» στέλνουν στους άλλους παρά με την κατά μέτωπο απόρριψη. 

Εν ολίγοις τα άτομα αυτά στέλνουν ταυτόχρονα δύο αντιφατικά μηνύματα (σε ένα επίπεδο επικοινωνίας αφήνουν να εννοηθεί ότι σε θέλουν και σε ένα άλλο πως όχι) γεγονός που μπερδεύει και αποπροσανατολίζει το δέκτη των μηνυμάτων. Η αλήθεια όμως είναι ότι το μήνυμα που συνήθως κάνει τον άλλον να «κολλάει», είναι το θετικό μήνυμα και όχι το αρνητικό.

Να θυμάστε ότι οι παραπάνω συμπεριφορές λειτουργούν σαν τα κλειδιά που ανοίγουν τις περισσότερες πόρτες. Φυσικά, για να έχουν αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι γνήσιες και να απευθύνονται σε άτομα για τα οποία έχουμε πραγματικό ενδιαφέρον, είτε αυτό είναι φιλικό είτε ερωτικό. Να θυμάστε ότι στις σχέσεις η συμπεριφορά μας λειτουργεί σαν ένας καθρέφτης. Και αυτό που θα προσφέρουμε, είναι αυτό που θα εισπράξουμε πίσω.

Εσάς ποιο θέμα σας απασχολεί; Τι βαραίνει την καθημερινότητά σας; Στείλτε e-mail στο: z.stravopodi@gmail.com

Ζωή Στραβοπόδη-Τζιάνο Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος
* Η Ζωή Στραβοπόδη εργάζεται ως Ψυχοθεραπεύτρια παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Επίσης συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Το 2012 ίδρυσε το «Σχολείο για Γονείς», ένα χώρο ψυχοεκπαίδευσης γονέων σε θέματα που αφορούν την υγιή συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους. 
Πηγή:protothema.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...