30 Ιαν 2015

Αλλαγές και στα βιβλία προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Ζητήματα της παιδείας τέθηκαν, σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κουράκη με την βουλευτή των ΑνΕλ κ Ξουλίδου, όπου συμφωνήθηκε η άμεση σύσταση επιστημονικών ομάδων για την επανεξέταση της ύλης και......
τη συγγραφή νέων βιβλίων.

Ειδικότερα στις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι, η επανεξέταση της ύλης και η συγγραφή νέων σχολικών βιβλίων.

Αυτό έκανε γνωστό ο κ. Κουράκης στην διάρκεια της συνάντησης με την κ Ξουλίδου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο κ. Κουράκης διαβεβαίωσε την κ. Ξουλίδου, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο χαρακτήρας του μαθήματος, ο οποίος παραμένει υποχρεωτικός και οι όποιες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να διευκολυνθούν οι αλλόθρησκοι μαθητές.

Επίσης, συμφώνησε με την κ. Ξουλίδου στην πρότασή της, ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε οι μαθητές που δεν παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών, να απασχολούνται δημιουργικά την ώρα εκείνη σε κάποιο άλλο μάθημα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο πλευρές, συζήτησαν ακόμη θέματα που αφορούν στην επαρκή στελέχωση των σχολείων τη νέα χρονιά, με τον κ. Κουράκη να τονίζει την ανάγκη άμεσων προσλήψεων εκπαιδευτικών, με προτεραιότητα όσων ανήκουν σε κλειστές λίστες (διοριστέοι ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο + ΑΣΕΠ, λίστα πολυτέκνων) και, στη συνέχεια, από νέα, επικαιροποιημένη λίστα προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...