30 Οκτ 2014

Η Άνω Μερά τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με κάθε επισημότητα και  παρουσία για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινότητας εν ενεργεία Δημάρχου, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στην Άνω Μερά της Μυκόνου...........

Τιμές στους ήρωες του Έπους του Σαράντα απέδωσαν οι Μυκονιάτες στην Άνω Μερά. Επίκεντρο ήταν η Κεντρική Πλατεία, στο περιβάλλοντα χώρο της οποίας βρέθηκε αρκετός κόσμος, για να χειροκροτήσει τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου που συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση.

Το πρωί της Τρίτης, 28 Οκτωβρίου 2014 στις 10.00π.μ, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στο Μοναστήρι της Παναγίας «Τουρλιανής» από τον Ηγούμενο Φιλάρετο, παρουσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, τον οποίο συνόδευαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι και των Εκπροσώπων της 6ης ΜΣΕΠ.
Ακολούθως, στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, όπου τον σχετικό πανηγυρικό εκφώνησε ο Δ/ντής του Δημοτικού σχολείου κ. Στρατής Βλουτής ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής του '40 αναλύοντας τη σημασία της επετείου και μετά τον πανηγυρικό έγινε  κατάθεση στεφάνων και οι παριστάμενοι στο τρισάγιο όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.
Κατάθεση Στεφάνου από τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά
Κατάθεση Στεφάνου από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ.Γιάννη Ζουγανέλη
Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στην κεντρική πλατεία με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από τους γονείς και τους κατοίκους που παρακολουθούσαν συγκινημένοι.

Παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, οι Αντιδήμαρχοι Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, Νικόλαος Γκέλος, Ειρήνη Γρυπάρη, οι Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Φρατζέσκος Βιγλιάρης και της Ελάσσονος Μειοψηφίας Άννα Καμμή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημήτρης Κοντιζάς, Τόνια Ανδρονίκου, Αντώνης Κουσαθανάς, Πέτρος Σταυρακόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Ζουγανέλης καθώς και οι Σύμβουλοι Μάρκος Κοντός, Λοϊζος Μανδηλαράς, Ευγενία Χανιώτη, Ματίνα Γάκα και ο Δαμιανός Γρυπάρης από την Δημοτική Κοινότητα Μυκόνου.
Μετά τη λήξη της παρέλασης στην Κεντρική Πλατεία πραγματοποιήθηκε παρουσίαση παραδοσιακών χορών, ολοκληρώνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς μετά το πέρας της παρέλασης ανήρτησε, στον προσωπικό του λογαριασμό Facebook, το μήνυμα:

«Σήμερα, είχα την μεγάλη τιμή για εμένα προσωπικά αλλά και τους προγόνους μου, να είμαι ο πρώτος Δήμαρχος στην ιστορία, που παρευρέθηκε και τίμησε τις εορταστικές εκδηλώσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο μοναδικό χωριό της Μυκόνου, την Άνω Μερά μας !!! Κάτι τέτοιες στιγμές με αποζημιώνουν για όλες τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνω με αυτή μου την ιδιότητα.. Χρόνια Πολλά !!!»
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...