28 Οκτ 2014

Πόσο κοστίζει να ανοίξεις τη δική σου επώνυμη πιτσαρία, φούρνο, καφέ ή... σούπερμαρκετ

«Η επιχείρηση που εργαζόμουν έκλεισε. Εδώ και αρκετούς μήνες ψάχνω να βρω για μια δουλειά αλλά είναι πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω τι να κάνω........
Έχω ακούσει για ορισμένα γνωστά μαγαζιά που πηγαίνουν καλά και μέσω franchise μου δίνουν την δυνατότητα να ανοίξω και εγώ ένα τέτοιο μαγαζί. Αξίζει; Πόσα λεφτά θα χρειαστώ;"

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που ακούμε καθημερινά από συγγενείς, φίλους και γνωστούς οι οποίοι έμειναν άνεργοι και προσπαθούν να βρουν ποιο θα είναι το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα. Τα πλεονεκτήματα ενός "γνωστού" μαγαζιού μέσω franchise είναι συνήθως (όχι όμως και απαραίτητα) η εξασφαλισμένη πελατεία αλλά και η αποκλειστικότητα συνήθως της περιοχής που θα ανοίξεις το κατάστημα.

Επίσης η τεχνογνωσία που σου προσφέρει ο δικαιοπάροχος αλλά και η προμήθεια πρώτων υλικών που σου εξασφαλίζει.

Όμως πολλοί πέφτουν στην παγίδα να αγνοήσουν το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί έως ότου αρχίσει η επένδυση να αποδώσει και να επιστρέφει χρήματα στον επενδυτή. Και εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η επιχείρηση πάει καλά. Γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο απλά και μόνο γιατί έχει το... όνομα.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων η απόσβεση της επένδυσης απαιτεί δύο με τρία χρόνια, χωρίς να υπολογίζεται το ενδεχόμενο τραπεζικού δανεισμού ο οποίος ανεβάζει κατά πολύ το διάστημα της απόσβεσης.

Για να υπολογίσετε όμως με ακρίβεια την επένδυση θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας εκτός από το fee του franchisor, την κατασκευή του καταστήματος, το κόστος των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και ασφαλώς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παρακάτω μπορεί κανείς να δει τί χρειάζεται για να ανοίξει κατάστημα γνωστών αλυσίδων καφέ, σούπερμάρκετ, πιτσαρίας, φούρνου κλπ. Μέσα από τα link που ακολουθούν θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:

Είναι ο φούρνος που έφερε σημαντικές ανακατατάξεις στην αγορά ψωμιού και η ανάπτυξη τους ήταν ταχύτατη τα τελευταία χρόνια.
 
Είναι από τις γνωστότερες αλυσίδες πίτσας στην Ελλάδα όπου διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο 150 θέσεων και προωθεί τις παραγγελίες στα καταστήματα της...
 
Αποτελούν δύο από τις μεγαλύτερες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρίες καφές στην Ελλάδα. Οι διαφορές μεταξύ των δύο αλυσίδων πολλές, από την φιλοσοφία…μέχρι τον κόκκο του καφέ αλλά και δύο σημαντικές ομοιότητες: και οι δύο ξεκίνησαν την δραστηριοποίηση τους εκτός Αττικής και επιχειρούν να ἁνοίξουν τα φτερά τους σε νέες – εκτός των ελληνικών συνόρων αγορές.

Τζίρο από 700 - 2.000 ευρώ ημερησίως υπόσχονται σε όσους δικαιoύχους θέλουν να ανοίξουν το δικό τους πολυκατάστημα φούρνου. 

Με χαμηλά λειτουργικά έξοδα, πλήρη αρχική και συνεχής υποστήριξη και με αρχική επένδυση από 28,000 Ευρώ αποτελεί μια από τις πλέον ελκυστικές προτάσεις της αγοράς. 

Είναι μία από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος εταιρίες στο λιανεμπόριο τροφίμων με 251 καταστήματα, εκ των οποίων τα 195 είναι εταιρικά καταστήματα, τα 12 Cash-and Carry και τα 44 υπάγονται στο δίκτυο δικαιόχρησης (franchising). Για το 2013 η αλυσίδα σούπερμάρκετ εμφάνισε τζίρο 1,74 δις ευρώ.

Η νέα μόδα που κατακτά την Ευρώπη, τώρα έρχεται και στην Ελλάδα. Ηδη το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην Αιόλου και στόχος είναι το άνοιγμ νέων καταστημάτων σε Περιστέρι, Ρόδο και ρέθυμνο.
Πηγή : fpress.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...