1 Μαΐ 2013

Φορτίστε οικολογικά και οικονομικά τις συσκευές σας με μία πρίζα παραθύρου [εικόνες]

H πρίζα παραθύρου είναι μια πρωτότυπη ιδέα για να φορτίσετε οικονομικά και οικολογικά τις συσκευές στο σπίτι σας μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.
Η ιδέα ανήκει στους Κιουχο Σονγκ και Μπόα Ο, σχεδιαστές από την εταιρία Yanko Design και πρόκειται ουσιαστικά για μία πρίζα η οποία κολλάει με βεντούζα στο παράθυρο και απορροφά την ηλιακή ενέργεια σε μία εσωτερική μπαταρία, επιτρέποντας .......στον χρήστη είτε να την εκμεταλλευτεί επι τόπου, είτε να την αποθηκεύσει ώστε να έχει ρεύμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, οπως εξηγούν οι σχεδιαστές «προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε μια φορητή υποδοχή, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τη χρησιμοποιούν, χωρίς ειδική εκπαίδευση. Κολλάει σε ένα παράθυρο με ένα πιάτο απορρόφησης και μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική»

Μάλιστα, οι σχεδιαστές επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος φορτιστής/μετατροπέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε υπάρχει ηλιακό φως, ιδίως όταν υπάρχει περιορισμένη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως σε εξωτερικούς χώρους ή σε ένα αεροπλάνο.

Προς το παρόν, η πρίζα παραθύρου βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο αλλά στο άμεσο μέλλον οι σχεδιαστές ελπίζουν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά της, την αποθήκευση ενέργειας και το χρόνο φόρτισης και να την βγάλουν στη μαζική παραγωγή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...