2 Μαΐ 2013

Ποιους επηρεάζει η απόφαση ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου περί τακτοποίησης αυθαιρέτων

Η απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου δεν επηρεάζει τους χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων οι οποίοι με βάση τον νόμο, που κρίθηκε χθες αντισυνταγματικός, έχουν τακτοποιήσει τα αυθαίρετά τους και έχουν πληρώσει το πρόστιμο που τους αναλογεί......

Αντισυνταγματικό έκρινε ομόφωνα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το νόμο που ισχύει για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Έκρινε ότι παραβιάζει το Σύνταγμα που επιβάλλει την προστασία του περιβάλλοντος και απαγορεύει την δόμηση χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό.

Η απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου δεν επηρεάζει τους χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων οι οποίοι με βάση τον νόμο, που κρίθηκε χθες αντισυνταγματικός, έχουν τακτοποιήσει τα αυθαίρετά τους και έχουν πληρώσει το πρόστιμο που τους αναλογεί.

Πηγές από το ΣτΕ ξεκαθάριζαν ότι η απόφαση του Δικαστηρίου επηρεάζει μόνο εκείνους που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων τους, ενώ για εκείνους που έχουν ξεκινήσει την τακτοποίηση, αλλά οφείλουν ακόμα δόσεις από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα, το υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να εκδώσει σύντομα απόφαση.

Ωστόσο το ΣτΕ δεν έκρινε οτι νόμος είναι αντισυνταγματικός με βάση της αρχή της ισότητας και το κράτος δικαίου, γεγονός που όπως τόνιζαν πηγές του ανώτατου δικαστηρίου δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να φέρει νέο διορθωμένο νόμο για τα αυθαίρετα.
Πηγή : skai.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...