3 Μαΐ 2013

Μικρότερες οι δόσεις στα στεγαστικά δάνεια

Η ΕΚΤ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΤΟ 0,50%
Νέα μείωση θα έχουν έπειτα από 10 μήνες, στη μηνιαία δόση των δανείων τους, οι δανειολήπτες που το στεγαστικό τους είναι συνδεδεμένο με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά τη χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ να μειώσει κατά 25 μονάδες βάσης το βασικό ευρωπαϊκό επιτόκιο.......
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΚΤ, το βασικό ευρωπαϊκό επιτόκιο μειώθηκε από 0,75% σε 0,50%.

Σύμφωνα με το "Εθνος", η μικρή ελάφρυνση στη μηνιαία δόση λειτουργεί σε μερίδα της κοινωνίας ως «γλυκαντικό» στο... εκρηκτικό «κοκτέιλ» που έχει δημιουργήσει η ύφεση, με την ανεργία σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων, την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων και το «χαράτσι» των ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Τα νοικοκυριά που έχουν στεγαστικά δάνεια συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα δουν αμέσως τη μείωση της δόσης τους. Το όφελος που προκύπτει μηνιαίως για κάθε δανειολήπτη με στεγαστικό δάνειο αυτής της μορφής διαφέρει με βάση τα χαρακτηριστικά του δανείου, δηλαδή το ύψος του δανείου, τη διάρκεια αποπληρωμής, το περιθώριο (spread) κ.λπ. Σύμφωνα με στελέχη της τραπεζικής αγοράς, ένας μέσος όρος ελάφρυνσης κυμαίνεται από 11 ευρώ έως και περίπου 30 ευρώ.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Εθνος της Μεγάλης Παρασκευής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...