7 Μαΐ 2013

Ψαλίδι 25 ευρώ σε όλες τις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Νέο ψαλίδι έρχεται σε περίπου 343.000 συντάξεις στον ΟΑΕΕ, καθώς το υπουργείο Εργασίας προωθεί μείωση 25 ευρώ τον μήνα σε όλους τους συνταξιούχους.
Αφού δεν πέρασε η ρύθμιση που μείωνε κατά 35% τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων, τώρα το υπουργείο ετοιμάζεται να επιβάλει περικοπή σε όλες τις συντάξεις, για να αντισταθμίσει την εκτίμηση για έλλειμμα στο.......
ταμείο των αυτοαπασχολούμενων, που έως το τέλος του 2014 αναμένεται να φτάσει στα 600.000.000 ευρώ.
Αρμόδια στελέχη της Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν υπολογίσει ότι μια μείωση κατά 25 ευρώ τον μήνα στις συντάξεις που χορηγεί ο ΟΑΕΕ (ΤΣΑ, ΤΕΒΕ, ΤΑΕ) θα επιφέρει εξοικονόμηση δαπάνης που μπορεί να φτάσει έως και τα 200.000.000 ευρώ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Υπάρχουν άλλες δύο εναλλακτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όμως με πολύ μικρότερη εξοικονόμηση κόστους.
Η πρώτη αφορά την εύρεση των «μαϊμού» και των ανυπόγραφων συντάξεων και την άμεση διακοπή καταβολής τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, η εξοικονόμηση που θα προκύψει θα είναι στην καλύτερη περίπτωση της τάξης των 50.000.000 ευρώ έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Η δεύτερη εναλλακτική πρόταση αφορά την αύξηση των εσόδων από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Ομως αυτή η πρόταση εξαρτάται από την επιτυχία της ρύθμισης που κανείς στο υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένη.
ΠΗΓΗ: Δημοκρατία(imerisia.gr)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...