1 Σεπ 2012

Εγκαίνια του ανακαινισμένου Πρεσβυτέριου του Ιερού Ναού της Παναχράντου.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκαν απο τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄,μετά τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Φανουρίου στον Ιερό Ναό της Παναχράντου,τα εγκαίνια του ανακαινησθέντος Πρεσβυτερίου του Ιερού Ναού της Παναχράντου......

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην ομιλία του, ο Εφημέριος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου,Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τζανιδάκης, αναφέρθηκε στις πολυετείς και επίπονες προσπάθειες του ιδίου και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για την ολοκλήρωση του έργου, και ανέφερε χαρακτηριστικά:
Παρακολουθείστε video: 
«Θεός όπου βούλεται δεν ηττάται μόνο φύσεως, αλλά και κρίσεως τάξις….
Αυτό ακριβώς φανερώνει το νεότευκτο Πρεσβυτέριο του Ναού μας, που σήμερα, ημέρα μνήμης του νεοφανούς Αγίου Φανουρίου, εγκαινιάζεται, ύστερα από προσπάθειες και κόπους και αγώνες και αγωνίες πολλών ετών και ανθρώπων πολλών, σε μια περίοδο, που η δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία καθιστά τέτοιες προσπάθειες ατελέσφορες και τέτοια έργα ουσιαστικά ανεδαφικά!.....Η εντειχισμένη αναμνηστική επιγραφή, την οποία σε λίγο θα αποκαλύψετε, Σεβασμιώτατε, αρχίζει με αναφορά στο όνομα και την Αρχιερατεία σας!

Τούτο δε γίνεται μόνο διότι ο Επίσκοπος ¨κάθηται εις τόπον και τύπον Θεού¨, αλλά και διότι εις την υμετέραν ενεργητικότητα και δημιουργικότητα αφορώντες και το πολύπτυχο και πολυεπίπεδο έργο σας θαυμάζοντες, προσπαθούμε, κατά δύναμη, να σας μιμηθούμε!»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην αντιφώνησή του συνεχάρη τον Πρωτοπρεσύτερο Βασίλειο Τζανιδάκη για το επιτελεσθέν έργο και την εν γένει ποιμαντική του δραστηριότητα και τόνισε ότι, πλέον, και οι τρείς Ενορίες της πόλεως Μυκόνου διαθέτουν ευπρεπισμένα Πρεσβυτέρια, χάρη στην φιλάγιο και ευεργετική διάθεση Μυκονίων πιστών, οι οποίοι κληροδότησαν ακίνητα στους Ιερούς Ναούς.
Παρακολουθείστε video:
Στην ακολουθία των εγκαινίων έλαβαν μέρος ο Εφημέριος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου,Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τζανιδάκης,ο Πρωτοπρεσβύτερος και Πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού π.Πέτρος Μαραγκός και ο Διάκονος Αλέξιος.
Παρακολουθείστε video:

Παρακολουθείστε video:
Στην σεμνή τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας,ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ κ.Νικόλαος Κιπενής, ο πολιτευτής Κυκλάδων κ.Χαράλαμπος Κόκκινος, ο επικεφαλής της Δημ.Παράταξης "Μυκονιάτικη Άνοιξη" Αντώνης Κουσαθανάς,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ειρήνη Γρυπάρη,Κυριάκος καλαμαράς,εκπροσώποι των τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ και πλήθος πιστών .
Μετά την κοπή της ταινίας ο Εφημέριος του Ναού Βασίλειος Τζανιδάκης ανέλαβε ρόλο ξεναγού των επισήμων στούς χώρους του Πρεσβυτέριου.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας των εγκαινίων
Παρακολουθείστε video:
 
Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β΄με τον εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου,Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Τζανιδάκη.
Η Ενορία του Ναού πρόσφερε κέρασμα σε όλο το εκκλησίασμα στον αύλειο χώρο του Πρεσβυτέριου.
Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...