29 Ιουλ 2012

Συνάντηση Στουρνάρα – Βρούτση σε αναζήτηση εναλλακτικών μέτρων για συντάξεις και μισθούς



Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση θα έχει τη Δευτέρα το πρωί (στις 10:00) ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε αναζήτηση εναλλακτικών μέτρων για συντάξεις και μισθούς, μετά τις επιμέρους διαφωνίες που εξέφρασαν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.....

Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα δεχθούν τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και το αποτέλεσμα της συζήτησης θα διαβιβαστεί στους αρχηγούς.

Προγραμματίζεται να περικοπούν από τις συντάξεις 2,8 δισ. ευρω.

Τα νέα μέτρα για τη διετία 2013 - 14 αναμένεται να οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα το απόγευμα (6 μμ) στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ και τα επιτελεία των τριών κομμάτων προσπαθούν, μέσω διαβουλεύσεων, να αντικαταστήσουν περικοπές 1,5 δισ., οι οποίες απορρίφθηκαν από τους κύριους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγή που συμμετέχει στις διαβουλεύσεις και μίλησε την Κυριακή στο Reuters,οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, με τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς για να βρεθούν τα υπόλοιπα 1,5 δισ. ευρώ να απομένει το μοναδικό θέμα συζήτησης.

Η τρόικα, από την πλευρά της δηλώνει ότι δεν θα αναχωρήσει από την Αθήνα έως ότου κλειδώσουν τα επίμαχα μέτρα, που αποτελούν και προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πηγή :skai.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...