29 Ιουλ 2012

Σχέδιο 40 ημερών ετοιμάζει ο Σαμαράς για να αναστρέψει το κλίμα

Ένα «σχέδιο 40 ημερών» προκειμένου να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το σχέδιο εκπονείται υπό το βάρος της προειδοποίησης Μπαρόζο στον πρωθυπουργό, ότι «αυτή τη στιγμή κάποιες χώρες φλερτάρουν με σχέδιο για "βόρειο" και "νότιο" ευρώ» και ότι η υποβολή αιτήματος για επιμήκυνση τη δεδομένη στιγμή μπορεί να αποβεί καταστροφική για την Αθήνα.....

Έτσι ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα έχουν ως στόχο να αναστρέψουν την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά και να δώσουν στους εταίρους και δανειστές μας την εικόνα μιας κυβέρνησης που είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα.

Στην αιχμή του δόρατος αναμένεται να βρεθούν οι αποκρατικοποιήσεις με πρώτα και κύρια τον ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία αλλά και το Ελληνικό καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Επίσης, περιλαμβάνεται η επίσπευση ορισμένων από τα μέτρα του 2013-2014, όπως η περικοπή των εφάπαξ ώστε να κλείσει στο μεγαλύτερο βαθμό η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού για το 2012, η κατάργηση του ποσοστού της συμμετοχής ύψους 51% του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ καθώς και άλλες 200 καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Μπαρόζο φαίνεται ότι του επέστησε την προσοχή στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής τονίζοντάς του πως θα πρέπει να πείσει τους «26» ότι είναι αποφασισμένος να τηρήσει τις συμφωνίες και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις ακολουθώντας «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Κομισιόν φαίνεται να είχε δώσει την ίδια συμβουλή και στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η πρώτη σύνοδος είναι καθοριστική, αλλά δεν τον άκουσε. Ο ίδιος έθεσε εαυτόν στους «συμμάχους» των Αθηνών και φάνηκε δεκτικός στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά σε κατάλληλο χρόνο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 25 και 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν, συναντήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. Ο κ. Σαμαράς προγραμματίζει συναντήσεις με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν–Κλοντ Γιουνκέρ, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.


Πηγή : iefimerida.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...