28 Ιουλ 2012

Τρεις κίνδυνοι υγείας μέσα στο νεσεσέρ!

Αν και το νεσεσέρ είναι το μέσο όπου μεταφέρετε τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ για να ανανεώνεστε συχνά, ωστόσο μέσα του κρύβονται και πολλοί κίνδυνοι για την υγεία σας αφού οι αλλεργίες και τα μικρόβια καραδοκούν κάθε φορά που το ανοίγετε.......

Τα βρώμικα πινέλα μακιγιάζ: 
Τα πινέλα του μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται κάθε μήνα ενώ αν δεν καθαρίζονται το μόνο σίγουρο είναι ότι τα βακτήρια θα καταλάβουν όλο το πρόσωπο.
Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε μαλακά τα πινέλα αλλά και να τα κάνετε να κρατήσουν περισσότερο είναι να τα καθαρίζετε επιμελώς χρησιμοποιώντας ένα απαλό σαμπουάν ή υγρό σαπούνι χεριών και πιέστε το απαλά με τα δάχτυλά σας προς τις τρίχες της βούρτσας προσθέτοντας και λίγο νεράκι αρκεί οι τρίχες της βούρτσας να έχουν φορά προς τα κάτω! Σκουπίστε τη με μια καθαρή πετσέτα, αφήστε τη να στεγνώσει και είναι έτοιμη!

Αρωματικές αλλεργίες: 

Τα συντηρητικά στα καλλυντικά και ειδικά στα αρώματα προκαλούν πολύ συχνά αλλεργίες. Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα άρωμα φροντίστε να κάνετε πρώτα το τεστ στο χέρι σας για να δείτε τι γνώμη έχει και το δέρμα σας για το συγκεκριμένο άρωμα αν του αρέσει ή όχι! Τα φρουτώδη αρώματα πάντως που είναι κυρίως τα καλοκαιρινά είναι εκείνα που μπορεί να σας προκαλέσουν αλλεργία γι' αυτό προσέξτε!

Επιβλαβή συστατικά: 

Τα parabens και τα συντηρητικά που περιέχουν οι κρέμες σας μπορεί να αυξάνουν τον «χρόνο ζωής» των καλλυντικών σας αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το δέρμα σας. Τα συστατικά αυτά συνδέονται με ορμονολογικές διαταραχές και ακόμη και με τον καρκίνο του στήθους. Γι’ αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε περισσότερο φυτικά καλλυντικά που έχουν συστατικά από φρούτα μέχρι λαχανικά.
Πηγή: women 

Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...