29 Ιουλ 2012

Το 35ο άλμπουμ του κυκλοφορεί ο Μπομπ Ντίλαν


Το 35ο στούντιο άλμπουμ της καριέρας του αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα ο σπουδαίος τραγουδοποιός και ερμηνευτής, Μπομπ Ντίλαν. 
Ένας από τους πιο σημαντικούς θρύλους της μουσικής, «εκπρόσωπος» κυρίως της γενιάς του '60 παραμένει ζωντανός από κάθε άποψη, αφού συνεχίζει να δημιουργεί και να εμπνέεται. Τις πληροφορίες για την κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής του δουλειάς έδωσε η εταιρεία δίσκων Columbia Records.......

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το άλμπουμ που φέρει τον τίτλο «Tempest» θα περιέχει 10 καινούργια τραγούδια, ενώ την παραγωγή υπογράφει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ως «Τζακ Φροστ», ένα ψευδώνυμο που έχει χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν. Η κυκλοφορία του «Tempest» θα σηματοδοτεί και την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ του σημαντικού σύγχρονου τραγουδοποιού (πραγματικό όνομα Ρόμπερτ Αλεν Ζίμερμαν), τον Μάρτιο του 1962.

O Μπομπ Ντίλαν, πολύ μεγάλος μουσικός, στιχουργός και ποιητής, επηρέασε όσο λίγοι την σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τα τραγούδια του. Δεκάδες επίσημοι και ανεπίσημοι δίσκοι, βιογραφίες, διασκευές, ακυκλοφόρητες μαγνητοταινίες και τραγούδια μαρτυρούν το μέγεθος της επιρροής αυτής.

Ο 72άχρονος θρύλος της μουσικής πριν λίγο καιρό είχε την ύψιστη τιμή να παραλάβει το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» δια χειρός του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Το σημαντικό μετάλλιο το έλαβε ως πολίτης των ΗΠΑ, για την επιρροή που είχε η μουσική του στο κίνημα υπέρ των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Η φωνή του Ντίλαν συνδέθηκε με τη διαμαρτυρία, την επανάσταση και έγινε παγκοσμίως γνωστή αποκτώντας εκατομμύρια θαυμαστές.



Πηγή : clickatlife.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...