29 Ιουλ 2012

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα εναρμονίζεται με τα αρπαχτικά σχέδια των τραπεζιτών!

Γράφει ο Αιας
Ένα προμελετημένο έγκλημα, που συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, διαπράττει στην κορύφωση της θερινής ραστώνης, η μνημονική συγκυβέρνηση, της πρωτοφανούς πολιτικής εξαπάτησης του Ελληνικού λαού. Η Τράπεζα Πειραιώς «αγοράζει» τα υγιή στοιχεία της Αγροτικής. Πώς; Όχι φυσικά με δικά της λεφτά. Αυτό θα ήταν …αναχρονιστικό. Με χρήματα που δανείστηκε το ελληνικό δημόσιο και που τα έδωσε στην Πειραιώς για την ανακεφαλαιοποίησή της. Σας ακούγεται περίεργο ή ύποπτο; Ελάτε τώρα…


Με διαδικασίες express, δίνεται πεσκέσι στην Τράπεζα Πειραιώς, το φιλέτο της Αγροτικής
Τράπεζας, ενώ το “κακό” μέρος της θα βαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους!
Πρόκειται για μια δομική αλλαγή στην ελληνική οικονομία, που αποκαλύπτει την πλήρη εναρμόνιση του διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος με τα αρπαχτικά σχέδια των τραπεζιτών.

Με την πώληση της ΑΤΕ, ένας ιδιώτης θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης περίπου το 70% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ’ αυτήν, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εθνική παραγωγή.

Ποιός εγγυάται ότι δε θα υπάρξει ένα κύμα κατασχέσεων αγροτικής γης μεσοπρόθεσμα; και ποιος θα πάρει αυτήν την κατασχεμένη γη αργότερα και για ποιό σκοπό; μήπως κάποια άλλη εταιρεία για να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά ή για άλλες επενδύσεις, περαιτέρω συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής.

Άλλο ένα ερώτημα, πολιτικού περιεχομένου, είναι το τι θα συμβεί με τα δάνεια των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. από την Αγροτική Τράπεζα, τα οποία υπολογίζεται ότι χρωστούν περί τα 240 εκατ. ευρώ.

Ο όρος ξεπούλημα δεν ανταποκρίνεται στη νέα πραγματικότητα, γιατί δεν πρόκειται καν για κάτι τέτοιο, αλλά στην κυριολεξία για χάρισμα.
Σφοδρές οι αντιδράσεις, με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση της Προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκας Κατσέλη:

«Οι διαδικασίες express εκκαθάρισης της Αγροτικής Τράπεζας και πώλησης του υγιούς της μέρους στην Τράπεζα Πειραιώς – δύο εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών – εγείρουν πλήθος σοβαρότατων ερωτημάτων τα οποία τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και η Κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν:

Με ποια κριτήρια επελέγη ο συγκεκριμένος αγοραστής και για ποιο λόγο δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στη δημοσιότητα τα πορίσματα της Έκθεσης της Blackrock τόσο για την ΑΤΕ ΒΑΝΚ όσο και για την Τράπεζα Πειραιώς;

Πώς αξιολογούνται και τι ενέργειες έχουν γίνει για να διακριβωθούν φήμες που προέρχονται από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο REUTERS με βάση τις οποίες εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά ως προς τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του αγοραστή;

Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Κυβέρνηση οφείλουν να διασφαλίσουν ότι η ιδιωτική τράπεζα που επιλέχθηκε ως αγοραστής της ΑΤΕ ΒΑΝΚ – που μάλιστα τυγχάνει γενναίας στήριξης μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης με δημόσιους πόρους – αποτελεί αξιόπιστο εταίρο.

Οφείλουν να καταθέσουν οποιαδήποτε σχετική μελέτη έχει γίνει είτε από την Τράπεζα της Ελλάδος είτε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σχετικά με την αποτίμηση της Αγροτικής Τράπεζας και τους όρους της εξαγοράς.

Οφείλουν, τέλος, να εξηγήσουν για πιο λόγο το υγιές μέρος της ΑΤΕ ΒΑΝΚ δεν επελέγη να αποτελέσει μέρος ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού πυλώνα δημοσίου συμφέροντος στο τραπεζικό σύστημα και να συμβάλλει έτσι στην αναγκαία αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, παρά αποφασίσθηκε να πωληθεί σε ιδιωτικό φορέα».



Πηγή : antinews.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...