29 Μαρ 2012

Εκθεσιακή συμμετοχή της Μυκόνου στην I.T.B και επιχείρηση προσέλκυσης του γερμανικού ενδιαφέροντος


Από 7 εώς 11 Μαρτίου  πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας η πολύ μεγάλη τουριστική και πρακτορείακη έκθεση I.T.B. Ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού " Μυκονιάτικη Άνοιξη" και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου παραβρέθηκε στο Βερολίνο και στην I.T.B. 
Την Πέμπτη 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του περιπτέρου του Ε.Ο.Τ. Ελλάδος μια πολύ σημαντική.....
συνάντηση του Ελληνογερμανικού Συμφώνου. Εκπρόσωπος της Γερμανικής πλευράς ήταν ο υφυπουργός εργασίας και εντεταλμένος της Γερμανικής Βουλής κύριος Φούχτε.
Επίσης παρεβρέθηκαν αρκετοί Βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου ,αρκετοί Δήμαρχοι Γερμανικών Δήμων και από την πλευρά της Ελλάδος επίσης αντίστοιχοι Δήμαρχοι από όλες τις περιοχές της Χώρας μας. Από πλευράς υπουργείων την Χώρα μας εκπροσώπησαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλανος και ο αντίστοιχος Υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης. Επίσης παρεβρεθησαν η ηγεσία του Ε.Ο.Τ. Ελλάδος και Γερμανίας .

Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον κύριο Αντώνη Κουσαθανά,ενθουσιάστηκε από την παρουσία εκπροσώπου της Μυκόνου,ζήτησε να ανταλλάξουνε με κάποια πόλη ή νησί της Γερμανίας τις τουριστικές εμπειρίες που έχουμε και να βοηθηθούμε και σε αλλά σημαντικά θέματα μεταξύ μας. Ο ενθουσιασμός του συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της κουβέντας και παρέπεμψε τον κύριο Κουσαθανά στην γραμματέα του για το ξεκίνημα επαφών. Το Brand Name της Μυκόνου ήταν και παραμένει πολυ δυνατό παρόλο τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν μεταξύ της Χώρας μας και Της Γερμανίας.

Στις υπόλοιπες μέρες της έκθεσης σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της εταιρείας που διεκπεραιώνει τα θέματα γύρω απο τα περίπτερα αλλά και την διαφήμιση του νησιού μας έγιναν πολλές επαφές με παλιούς και νέους φίλους της Μυκόνου. Το περίπτερο μας είχε μεγάλη αποδοχή στο γερμανικό κοινό παρόλο που τις εντυπώσεις "έκλεψαν" καινούργιοι ασιατικοί προορισμοί. 

Στις διάφορες επαφές και συναντήσεις βγήκαν διάφορα θετικά μηνύματα όπως η καινούργια απευθείας πτήση της Easyjet απο Βερολίνο για Μύκονο , επίσης μια καινούργια απευθείας πτήση εταιρείας χαμηλού κόστους απο Βενετία προς Μύκονο και κάποιες άλλες σημαντικές γνωριμίες με πρακτορεία που εξιδικευεται με gay τουρισμό και ακόμα δύο πρακτορεία με έδρα Μόναχο και Γενεύη που εξιδικευονται σε V.I.P. Τουρισμό.

Κάτω απο τις τόσο δύσκολες, πλέον , συνθήκες παγκοσμίως , οι προσπάθειες διαφήμισης και προβολής του νησιού μας μέσω των εκθέσεων ,του Internet και άλλων μοντέρνων μεθόδων είναι ακόμα πιο πολυ αναγκαία και με ακόμα πιο μεγάλες ομαδικές προσπάθειες. 

Οι φορείς του Τουρισμού πρέπει ενωμένοι  πλέον να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα πέρα απο μικροπολιτικές διαφοροποιήσεις με μόνο γνώμονα το ότι είμαστε όλοι Μυκονιάτες και από το πανέμορφο νησί μας που είναι παγκοσμίως γνωστό ζούμε όλοι τις οικογένειες μας.

Με βαθειά εκτίμηση
Επικεφαλής Δ.Μ. " Μυκονιάτικη Άνοιξη"
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυκόνου Αντώνιος Μ. Κουσαθανάς

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...