29 Μαρ 2012

Φορτίστε το κινητό με την αναπνοή σας

Φανταστείτε να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να βάλετε το κινητό σας τηλέφωνο σε πρίζα για να το φορτίσετε. Έναν τέτοιο κόσμο οραματίζεται ο βιομηχανικός σχεδιαστής Joao Paulo Lammoglia στο Ρίο της Βραζιλίας, ο οποίος σχεδίασε μία μάσκα που επιτρέπει τη μετατροπή της αναπνοής σε ηλεκτρική ενέργεια. ..... Η εντυπωσιακή συσκευή, η οποία ονομάζεται AIRE και έχει βραβευθεί με Red Dot Design Award 2011, χρησιμοποιεί μικροσκοπικές ανεμογεννήτριες για να μετατρέψει την ανάσα σε ηλεκτρική ενέργεια, ακόμη και την ώρα που κάποιος κοιμάται ή τρέχει.

Ωστόσο, προς το παρόν η συσκευή αποτελεί μόνο σχέδιο, καθώς θα πρέπει να υπάρξει η τεχνολογία που θα υποστηρίξει την υλοποίησή του, όπως δήλωσε ο σχεδιαστής στη Huffington Post. «Πιστεύω ότι το concept είναι το πιο σημαντικό, διότι δίνει μία άλλη προοπτική για το πώς βλέπουμε την ενέργεια», ανέφερε ο Lammoglia, ο οποίος προσθέτει ότι πάντα είχε περιβαλλοντικές ανησυχίες και για αυτό προχωρά στην ανάπτυξη τέτοιων σχεδίων.

Ο πρωτοποριακός σχεδιαστής διαθέτει γκάμα από επινοήσεις, όπως είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια η οποία παράγεται από το περπάτημα για να φορτίσει μικρές συσκευές.






 
Πηγή : techit.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker Τεχνολογία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...