29 Μαρ 2012

Η Ευρώπη Βάζει Τέλος Στα Υψηλά Τέλη Περιαγωγής

Οι αναλυτές λένε πως οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας πληρώνουν το τίμημα πολυετών υπερβολικών χρεώσεων με την απόφαση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου που προχώρησε στο σχέδιο θέσπισης ανώτατου όριου στο κόστος περιαγωγής στα 0,20 ευρώ ανά ΜΒ μέχρι το 2014.

Η τιμή των δεδομένων είτε για επαγγελματική είτε για οικιακή χρήση έχει οδηγήσει σε εξωφρενικούς λογαριασμούς-σοκ για όσους χρησιμοποίησαν....... τα έξυπνα τηλέφωνα έξω από την πατρίδα τους, με μερικούς παρόχους να χρεώνουν μέχρι 4 λίρες ανά ΜΒ.

Τα όρια που θεσπίστηκαν , είναι τα πρώτα σχετικά με το τι επιτρέπεται να χρεώνουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη και θεωρείται η πρώτη αντίδραση στην απροθυμία των εταιριών να ενεργήσουν προς όφελος των πελατών τους. Τέθηκε όριο στις χρεώσεις 0,70 ευώ ανά ΜΒ, που θα πέσουν στα 0,20 μέχρι το 2014.

Οι αναλυτές αναφέρουν πως οι πάροχοι έχουν πιέσει την υπομονή των ευρωπαικών αρχών πολύ. ΑΠό την άλλη πλευρά, οι εταιρίες έχουν για πολύ καιρό λειτουργήσει με την λογική πως η περιαγωγή είναι υπηρεσία πολυτελείας και πρέπει να χρεώνεται ανάλογα.

Αν και για πολύ καιρό είχαν σημαντικά έσοδα από αυτή την θέση, συνεχείς ενοχλήσεις από το ευρωπαικό κοινοβούλιο και συμβούλιο, μαζί με την θέληση να τους γίνει ρύθμιση, έπρεπε να έιχαν αντιληφθεί πως αυτή η κατάσταση δεν θα κρατούσε πολύ.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, που ακόμη θα χρειαστεί να ψηφιστεί στο ευρωπαικό κοινοβούλιο τον Μάιο, Οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων στην ευρώπη θα μπορούν να αγοράζουν υπηρεσίες περιαγωγής από εταιρίες εκτός του δικτύου της πατρίδας τους κρατώντας τον ίδιο αριθμό μέχρι το 2014.
dailytech.gr - Βύρων Παπαδόπουλος
Πηγή: pcpro
Επιμέλεια : Mykonos Ticker Τεχνολογία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...