29 Μαρ 2012

ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΣΑΜΑΡΑ


Γράφει ο "Παλιός Χ"
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε εάν ο Ε. Βενιζέλος ασπάζεται τις αρχές και ιδέες της διακύρηξης του Ανδρέα Παπανδρέου, σύμβουλος και σπλάχνο του οποίου υπήρξε. Όταν οι τεχνικοί της τηλεόρασης μαγνητοσκοπούσαν την ιδρυτική... διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου από το πατάρι του ξενοδοχείου Κίνγκ παλλάς της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974 είχαν μια απορία...

Δεν κατάλαβαν αν η διακήρυξη αναφερόταν στην συγκεκριμένη περίοδο ή ήταν μια μελλοντική προφητεία! Και δεν είχαν άδικο. Για ένα ήταν βέβαιοι, ότι για την εγγραφή χρησιμοποιήθηκε το βίντεο που είχε αγοράσει η χούντα και η διοίκηση του ΕΙΡΤ για τις ανάγκες του Γεωργίου Παπαδόπουλου αλλά δεν πρόφθασε να χρησιμοποιήσει μετά την ανατροπή του. Σημειωλογικά έχει και αυτό τη σημασία του αυτή την περίοδο. Διαβάζοντας τη διακήρυξη, πιστεύεις ότι γράφτηκε για το «σήμερα» σαν παρακαταθήκη για τον Γιώργο Παπανδρέου...!
και τις μετά Παπανδρέου πολιτικές δυνάμεις, μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης να σώσουν τη χώρα. Τελικός αποδέκτης με βαρύ το χρέος για το Έθνος και το λαό, ο Αντώνης Σαμαράς(όλα δείχνουν ότι θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός) καλείται να βγάλει την Ελλάδα από την ταπείνωση και να κάνει πράξη όσα οραματίστηκε ο εμπνευστής της ιδρυτικής διακήρυξης βασικών αρχών και στόχων του ΠΑΣΟΚ 3ης Σεπτέμβρη1974, που δεν υλοποίησε!...
Πιστεύω ότι όλα όσα έγραφε τότε, αναφερόταν στο σήμερα. Αν ζούσε δεν ξέρω τι θα απαντούσε. Εν όψει των εκλογών, διάβασα την διακύρηξη του Σοσιαλιστικού κινήματος.

Ας θυμηθούμε σημεία της διακήρυξης και βγάλτε εσείς το συμπέρασμα, αν αναφερόταν στο τότε, η στο σήμερα. Απολαύστε!
«......Μετατράπηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου..
Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην Πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά..
Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζομένου..
Ανακοινώνουμε σήμερα την εκκίνηση (ο Α. Σαμαράς μιλάει για επανεκκίνηση) ενός νέου πολιτικού κινήματος που πιστεύουμε ότι εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα, ενός Κινήματος που να ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, τον βιοτέχνη, τον μισθωτό, τον υπάλληλο, στην θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας..
Να στελεχώσουν και να συμμετάσχουν στην κατεύθυνση ενός Κινήματος που θα προωθήσει ταυτόχρονα την εθνική μας ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και τη δημοκρατία σ' όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής...
Η σημερινή μας διακήρυξη αποτελεί την πυξίδα που θα καθοδηγεί την πορεία μας προς μια νέα, αναγεννημένη, ανθρώπινη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα, μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες..
Για να καταργηθούν τα προνόμια των ολίγων στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Για να προστατευθούν η μητέρα, το παιδί, τα γηρατειά...»

Και καταλήγει η ιδρυτική διακήρυξη:
«...καλούμε τον Ελληνικό Λαό να οργανωθεί στις τάξεις του, σε οργανώσεις βάσεις, να συμμετάσχει άμεσα στην παραπέρα διαμόρφωση του προγράμματός του, στη λήψη όλων των αποφάσεων και στην ανάδειξη των στελεχών του σε όλατα επίπεδα.
Έτσι θα συνεχίσουμε με νέα ένταση και αποφασιστικότητα τον αγώνα για μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα..».
Είχε άδικο ο Ανδρέας Παπανδρέου τα έβλεπε μπροστά του!!!

Πηγή : fimotro.blogspot.com
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...