30 Μαρ 2012

Ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο για τα ταξί και τα ΚΤΕΛ ετοιμάζει ο Βορίδης

Συναντήσεις με εκπροσώπους των οδηγών ταξί και της αγοράς πραγματοποίησε χτες ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης επιχειρώντας να καταπραύνει τις αντιδράσεις πολυνομοσχεδίου για τα Ταξί, τις Επικοινωνίες και τα Δημόσια Εργα, καθώς αναμένονται κινητοποίησεις από οδηγούς στα ΚΤΕΛ λόγω της απελευθέρωσης των επιβατικών χερσαίων μεταφορών. .....Το υπουργικό γραφείο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών ταξί και φορτηγών, καθώς κορυφώνεται η πολιτική πίεση για βελτιώσεις ή αλλαγές τόσο στο σχέδιο νόμου όσο και στις τελικές ρυθμίσεις για την αγορά των φορτηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βελτιωτικές ρυθμίσεις θα κατατεθούν από τον κ. Βορίδη στη Βουλή την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, σε καταγγελίες κατά του υπουργείου Υποδομών προχώρησε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), η οποία καταγγέλλει ότι, έπειτα από πιέσεις της ΝΔ, προωθείται ρύθμιση που «κλείνει» την μεταφορά καυσίμων, χαρακτηρίζοντάς την ως «ειδική μεταφορά», «κάτι που αν τελικά συμβεί θα σημαίνει ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα είναι και πάλι "προστατευόμενη" και στην ουσία θα αποκλείονται οι νέοι επιχειρηματίες που θέλουν να εισέλθουν στο συγκεκριμένο αντικείμενο δραστηριότητας».

Η ΟΦΑΕ αναφέρει ότι το υπουργείο σχεδιάζει για τα φορτηγά την καταβολή εγγύησης υπέρ του δημοσίου στα 15.000 ευρώ για τον αυτοκινητιστή και στις 9.000 ευρώ για τις εταιρίες και ζητά από τον κ. Βορίδη «να παραμείνει στις αρχικές του θέσεις». Σχετικές διευκρινίσεις από το υπουργείο Υποδομών αναμένονται την Παρασκευή.


Πηγή : newpost.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...