29 Φεβ 2012

Ανάκληση μπαχαρικού


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις ολλανδικές αρχές, για τη διακίνηση μπαχαρικού, στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella. .....
Πρόκειται για μπαχαρικό κουρκουμά (ή αλλιώς κιτρινόριζα, επιστημονική ονομασία Curcuma longa), με την εμπορική επωνυμία «N & A eastern trading» σε συσκευασία των 100 g, με αριθμό παρτίδας 1115 και ημερομηνία λήξης 26.02.2014, το οποίο διακινείται από την επιχείρηση «Fatachi Farzan», Ηπείρου 46, Αθήνα. Η προέλευση του συγκεκριμένου προϊόντος δεν είναι γνωστή μέχρι στιγμής και διερευνάται από τις ολλανδικές αρχές.

Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα στην ελληνική ανέρχεται σε 26 κιλά. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή : Ε.Φ.Ε.Τ.
Επιμέλεια :Mykonos Ticker health
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...