27 Φεβ 2012

Ζηζή Πατεράκη: Τι είναι το Ρέϊκι; (1ο μέρος)

Το Ρέϊκι είναι ένας Ιαπωνικός όρος που συνήθως μεταφράζεται ως "συμπαντική δύναμη ζωής". Αποτελείται από δύο ιδεογράμματα: Ρέϊ που σημαίνει Συμπαντικός-ή και Κι που σημαίνει "Δύναμη Ζωής". Ωστόσο, οι Βουδιστές αναφέρονται σε αυτό με διαφορετικό τρόπο : ¨Η αδάμαστη δύναμη της ύπαρξης¨.......

Το Ρέϊκι βασίζεται στην παραδοχή ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη (σε αντίθεση με τις θρησκείες, δεν επιχειρούν να την χαρακτηρίζουν) της οποίας είμαστε όλοι μέρος. Οι άνθρωποι που έχουν εναρμονιστεί με Ρέϊκι είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτήν τη δύναμη της ζωής, μέσα από την κορυφή του κεφαλιού τους και από εκεί, διοχετεύοντας προς τα έξω και μέσα από τα χέρια τους ή σε άλλο άτομο ή τοποθετώντας τα χέρια τους πάνω από το σώμα του πελάτη τους.

Το σώμα του πελάτη τους, στη συνέχεια δέχεται ή απορρίπτει την θεραπεία και αυτή πηγαίνει στο σημείο όπου το σώμα τους χρειάζεται πιο πολύ, είτε σε φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό ή πνευματικό επίπεδο. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε, ένας επαγγελματίας είναι ένας διευκολυντής της αυτο-ίασης.
Είναι πολύ σπάνιο για έναν οργανισμό να απορρίψει τη θεραπεία και μπορεί να συμβεί μόνο αν ένα άτομο είναι πολύ κλειστή με την έννοια του Ρείκι και δεν περιμένει τίποτα να συμβεί.
Από πού έρχεται αυτή η ενέργεια του Ρέϊκι;
Το Ρέϊκι είναι μια λεπτή ενέργεια. Είναι διαφορετική από την ηλεκτρική ή χημική ενέργεια ή από άλλα είδη φυσικής ενέργειας. Η Ρέϊκι ενέργεια προέρχεται από μια ανώτερη πηγή, η οποία υπάρχει σε υψηλότερη διάσταση – δόνηση από τον φυσικό κόσμο που είμαστε εξοικειωμένοι.

Αν θα μπορούσαμε να δούμε με κάποιο τρόπο την ενέργεια αυτή, θα βλέπαμε να κατεβαίνει από ψηλά και να μπαίνει στην κορυφή του κεφαλιού του ασκούμενου, και μετά να ρέει μέσα από το σώμα και τα χέρια του προς τα έξω.
Ωστόσο, η πραγματική πηγή της ενέργειας Ρέϊκι είναι μέσα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε την προσωπική μας ενέργεια όταν κάνουμε Ρέϊκι, αλλά ότι η ενέργεια αυτή προέρχεται από ένα υπερβατικό κομμάτι του εαυτού μας που είναι συνδεδεμένο με μια άπειρη προσφορά θεραπευτικής ενέργειας.
Είναι το Ρέϊκι, κάποια μορφή θρησκείας;
Αν και το Ρέϊκι είναι πνευματικής φύσης, δεν είναι θρησκεία. Όταν λέμε «πνευματική» σαν λέξη, απλά σημαίνει ότι από την άποψη της προσωπικής ανάπτυξης μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την αληθινή σας πορεία στη ζωή.
Το Ρέϊκι είναι απλά μια μέθοδος για την αλλαγή της ενέργειας που είναι παντού γύρω μας και ο τρόπος αυτή να περνάει σε ένα άλλο πρόσωπο. Το σώμα τότε παίρνει αυτό που χρειάζεται για να περάσει σε μια σωματική, διανοητική ή πνευματική καλύτερη φάση.
Οι ασκούμενοι δεν καλούνται ποτέ να αλλάξουν οποιαδήποτε θρησκευτική ή πνευματική πεποίθηση που μπορεί να έχουν. Είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν να πιστεύουν ό, τι επιλέξουν και να συνεχίσουν τις θρησκευτικές πρακτικές τους.
Ποιές είναι οι αρχές του Ρέϊκι;
Το μυστικό της τέχνης για να προσκαλέσεις την ευτυχία, το θαυματουργό φάρμακο για όλες τις ασθένειες είναι τουλάχιστον για σήμερα:
Μην θυμώνεις,
Μην ανησυχείς,
Να είσαι ευγνώμων,
Να εργάζεσαι με τιμιότητα,
Να είσαι ευγενικός με όλους τους ανθρώπους.
Από τον ιδρυτή του συστήματος Ρέϊκι Δρ. Μικάο Ουσούι.


Πηγή : mylady.gr 
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...