28 Φεβ 2012

Ελεύθεροι επαγγελματίες στο στόχαστρο των Γερμανών!

Ένας λόχος Γερμανοί καταφθάνουν στην Ελλάδα για να εγκατασταθούν σε νευραλγικά πόστα των εφοριών και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Κύριος στόχος τους ουσιαστικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφού ο κύριος όγκος της εργασίας του θα είναι τα χρέη στο Δημόσιο και ο Φ.Π.Α.

Στόχος εφέτος είναι να ενισχυθούν κατά πολύ....
τα έσοδα από την εφορία. Από τα 20,15 δισ. του 2011 για το 2012 ο στόχος για τα έσοδα από τους άμεσους φόρους είναι στα 23,5 δισ. ενώ και από τους έμμεσους φόρους υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν περίπου 27 δισεκατομμύρια.

Για τον λόγο αυτό καταφθάνουν οι Γερμανοί σύμβουλοι σε κάθε εφορία με κύριο στόχο, σύμφωνα και με μυστική (μέχρι τώρα) έκθεση της Κομισιόν ότι η κύρια απώλεια εσόδο οφείλεται στις δηλώσεις ελεύθερων επαγγελματιών (δικηγόρων, ιατρών,μηχανικών, τεχνικών) που δηλώνουν συνήθως το μίνιμουμ που προβλέπει ο νόμος.

Οι 160 Γερμανοί σύμβουλοι θα επικεντρώσουν στην αλλαγή της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και στη συλλογή των οφειλών προς το δημόσιο, ενώ ο τρίτος βασικός τους στόχος θα είναι η άμεση απόδοση του Φ.Π.Α. στο κράτος, ώστε να σταματήσει η “αιμορραγία” των ταμείων του δημοσίου και από αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή : 24wro
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...