29 Φεβ 2012

Αρχίζει η αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες


Αντίστροφη μέτρηση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων σήμανε με την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η αξιολόγηση θα γίνει στη βάση των κριτηρίων που έχουν θέσει οι Γάλλοι και άλλοι ειδικοί που συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση για το έργο της αναδιάρθρωσης του κράτους. Μετά την αξιολόγηση των φορέων, σειρά.....
θα έχει η αξιολόγηση προσωπικού, με απώτερο στόχο την απομάκρυνση υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Τα Νέα, η αξιολόγηση θα ξεκινήσει από τις οργανικές μονάδες του υπουργείου, τους εποπτευόμενους φορείς του και τις ανεξάρτητες Αρχές, ενώ η ίδια διαδικασία θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η αξιολόγηση θα γίνει βάσει έξι κριτηρίων, με βασικότερο αυτό της αποδοτικότητας κάθε μονάδας σε συνάρτηση με το κόστος λειτουργίας της.

Τα έξι κριτήρια αξιολόγησης αφορούν:
τις ασκούμενες αρμοδιότητες και τους στόχους που επιτυγχάνουν οι δομές
την καταγραφή συνολικά των πηγών χρηματοδότησης
την ενδεχόμενη συνεργασία κάποιας υπηρεσίας με άλλες οργανικές μονάδες (στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί αν υπάρχουν συναρμοδιότητες ή επικαλύψεις αρμοδιοτήτων)
τη στελέχωση κάθε υπηρεσίας (θα γίνει αποτύπωση του μέγιστου και του ελάχιστου αριθμού υπαλλήλων που απασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας)
την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των μονάδων
τις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών με ειδικά ερωτηματολόγια

Πηγή : news.in.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom        
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...