9 Οκτ 2014

Σε κατασχέσεις θα προχωρήσει ο Δήμος, για τα ληξιπρόθεσμα των παρελθόντων ετών

Εξαντλώντας όλους τους τρόπους που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος, ακόμα και με κατασχέσεις, είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τις οφειλές από τα ληξιπρόθεσμα των παρελθόντων ετών, ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών.... Ρόδου κ. Γιάννης Περδίκης!

Ήδη, από τις πρώτες ενέργειες στις οποίες προέβη μόλις ανέλαβε καθήκοντα είναι να ζητήσει τη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δήμου παρελθόντων ετών, προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες είσπραξης.

Ο κ. Περδίκης, φέρεται αποφασισμένος να ξεκινήσει την είσπραξη οφειλών προς το Δήμο από έσοδα που έχουν να κάνουν με τους κοινόχρηστους χώρους, τέλη, εισφορές και μισθώματα.

Πρόκειται, βέβαια, για τα 72 εκατομμύρια ευρώ που οφείλονται στο Δήμο συνολικά από όλα τα παραπάνω και, βέβαια, αποτελούν άθροισμα των οφειλών αυτών και από τους πρώην δέκα Δήμους.

Μάλιστα, ο νέος Αντιδήμαρχος προτίθεται να ζητάει αναφορά για την πορεία της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προς το Δήμο, σε μηνιαία βάση ενώ στόχος του είναι να τηρηθεί το ύψος των εσόδων που έχει θέσει ως στόχο για το 2015 και, βέβαια, αποτυπώνεται στο νέο προϋπολογισμό.

Ακόμη, «στενά» θα παρακολουθεί και τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει όσοι οφείλουν στο Δήμο προκειμένου να απαλειφθεί το φαινόμενο να πληρώνεται η πρώτη δόση και, στη συνέχεια, να…ξεχνιέται η οφειλή.

Σημειώνεται ότι, αναλυτική ενημέρωση για το που βρίσκονται τα οικονομικά του Δήμου αλλά και για τους στόχους που θέτει ο ίδιος με την έναρξη της νέας θητείας, αναμένεται να κάνει ο κ. Περδίκης μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει.

«Ο Δήμος Ρόδου δεν έχει μόνο υποχρεώσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές, έχει και μεγάλες απαιτήσεις στα ληξιπρόθεσμα, τις οποίες θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο, ακόμα και με κατασχέσεις», δηλώνει ο κ. Περδίκης και αναφέρει ως παράδειγμα ότι, τα προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος έχει πληρώσει όλες τις διαταγές πληρωμής που έχουν εκδοθεί εις βάρος του.

Ακόμη, τονίζει ότι δεν θα υπάρχει «καμία ανοχή» για όσους οφείλουν στο Δήμο…κατά σύστημα, ωστόσο, θα επιδεικνύεται η δέουσα ευαισθησία σε συμπολίτες μας, που όντως έχουν αδυναμία να εξοφλήσουν.
Πηγή:rodiaki.gr 
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...