10 Νοε 2013

Αποκλειστικό: Μεγάλες διαφορές στους Εκλογικούς Καταλόγους, με τις εγγραφές στα Δημοτολόγια

Μεγάλες διαφορές των εγγραφών των δημοτολογίων με τους εκλογικούς καταλόγους της χώρας, εντοπίζονται στην Μηχανογραφική Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών. Μεγάλες αποκλείσεις στα στοιχεία των Εκλογικών Καταλόγων με αυτά των Δημοτολογίων των Δήμων της χώρας σε έναν πρώτο έλεγχο των στοιχείων των δύο υπηρεσιών. Αποτέλεσμα να αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια των εκλογικών διαδικασιών....
Η απόκλιση αυτή στα στοιχεία αυτά αποτελούν στις δύο αυτές υπηρεσίες αφού ακόμη και στην υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκαλεί ανησυχία το εύρος της απόκλισης. 
Η ανησυχία αυτή είναι δικαιολογημένη αφού η βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου αποτελεί το κύριο συστατικό του Μητρώου Πολιτών, πρέπει να περιέχει όσο το δυνατό σωστότερα και πλήρη δεδομένα. 
Συγκεκριμένα στον πρώτο μόλις έλεγχο των στοιχείων που έκανε η υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών έδειξε ότι υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στο αρχείο εκλογικών καταλόγων που είναι υποσύνολο του δημοτολογίου ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στα δύο αρχεία (με εξαίρεση μόνο τις νέες εγγραφές και μεταβολές του διμήνου, για τις οποίες ενημερώνεται η υπηρεσία με τις δίμηνες Αναθεωρήσεις). 
Τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika, έδειξαν ότι το ποσοστό των επισημασμένων εγγραφών είναι μεγάλο, ακόμα και στις νέες εγγραφές, που εισήχθησαν μετά την ένταξη των Δήμων στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου, είτε γιατί δεν συμπληρώνονται όλα τα απαραίτητα πεδία, είτε γιατί δεν ακολουθούνται οι κανόνες από τους αρμόδιους υπαλλήλους, που έχουν τεθεί από την Δ/νση Αστικής και Δημοτικής κατάστασης του Υπουργείου όπου γι’ αυτές τις περιπτώσεις θα αποσταλούν από την υπηρεσία σταδιακά καταστάσεις. 
Για τους παραπάνω λόγους η υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα αναζητήσει από άλλα αρχεία του Δημοσίου έγκυρες πληροφορίες, τις οποίες αφού διασταυρώσει, θα αποστείλει συγκριτικές καταστάσεις, με σκοπό τον εμπλουτισμό και τη διόρθωση των στοιχείων της βάσης του Πληροφοριακού συστήματος του Εθνικού Δημοτολογίου.
Επίσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποσταλούν καταστάσεις με τις προβληματικές εγγραφές, σε όσους δήμους παρουσιάζονται διαφορές, έτσι ώστε να κάνουν άμεσα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στο αρχείο δημοτολογίου τους. 
Τα συμπεράσματα που μπορεί κανένας να βγάλει είναι ότι σε έναν από τα σημαντικότερα μητρώα της χώρας επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ με αποτέλεσμα να αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια των εκλογικών διαδικασιών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...