8 Νοε 2013

Η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων φέρνει αύξηση δημοτικών τελών

Η κατάργηση 199 φόρων υπέρ τρίτους θα φέρει αύξηση στα δημοτικά τέλη
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν καταργηθεί, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τρόικας, 199 από τους 350 συνολικά φόρους υπέρ τρίτων που κρίνονται..... ως «μη ανταποδοτικοί«.

Ανάμεσά τους είναι φόροι που φέρνουν έσοδα 1 δισ ευρώ στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Πώς θα αναπληρώσουν το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί; Προφανώς θα πληρώσουν οι δημότες, όπως εκτιμούν έμπειροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Αποτελεί πάγιο αίτημα της Τρόικας η κατάργηση εκατοντάδων φόρων, τελών και εισφορών που επιβάλλονται «υπέρ τρίτων» σε φορολογούμενους ή συναλλασσόμενους και αποδίδουν έσοδα άνω των 3 δισ. ευρώ ετησίως σε φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα στα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες την προεργασία συγκεντρώνοντας στοιχεία από υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και άλλους φορείς, προκειμένου να εντοπιστούν οι «μη ανταποδοτικές χρεώσεις υπέρ τρίτων«.

Η προθεσμία είναι το τέλος Δεκεμβρίου και δεν φαίνεται ότι υπάρχει περίπτωση αναθεώρησης της απόφασης που είναι ήδη δρομολογημένη.
Πηγή : aftodioikisi.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...