28 Σεπ 2013

Η δίαιτα του Karl Lagerfeld! Τον βοήθησε να χάσει 41 κιλά κι έτσι έγινε βιβλίο διατροφής...

Όταν ο Karl, ο Κάιζερ της μόδας αποφάσισε να αδυνατίσει δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει μια οποιαδήποτε δίαιτα. Ανέθεσε έτσι στον Dr. Claude Houdret να του σχεδιάσει ένα ολόκληρο σύστημα διατροφής από την αρχή. Μια δίαιτα που τον βοήθησε .......
να χάσει 41 ολόκληρα κιλά σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο. Και κάπως έτσι το πρόγραμμα διατροφής έγινε διάσημο, σαν τον κύριο που το ακολούθησε πρώτος. Ακολούθησε η έκδοσή του σε βιβλίο και απέκτησε δεκάδες φανατικούς...

Τι είναι ακριβώς η δίαιτα Karl Lagerfeld; Πώς μπορεί κανείς να την ακολουθήσει; Τι γνώμη έχει ο διαιτολόγος για την αποτελεσματικότητά της; Μάθε τα πάντα...
Θυμάσαι πως ήταν ο Karl;
Οι βασικοί άξονες της δίαιτας
Το πρόγραμμα διατροφής έχει ως βασικό στοιχείο την πρωτεΐνη, αφού όπως ισχυρίζεται ο συγγραφέας της, μειώνοντας τους υδατάνθρακες και προσφέροντας στο σώμα σου άφθονη πρωτεΐνη εξασφαλίζεις απώλεια λίπους και όχι μυικής μάζας και υγρών.

Έτσι, ο dr. Houdret προτείνει εκτός από την πρωτεΐνη που λαμβάνεις από τα τρόφιμα να χρησιμοποιείς και συμπληρώματα, τα οποία έχει σχεδιάσει ειδικά ο ίδιος και εντάσει στη δίαιτα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα*. Έχοντας αυτά κατά νου, οι τρεις βασικοί άξονες της δίαιτας Lagerfeld είναι:

- Εντάσσεις την πρωτεΐνη σε κάθε σου γεύμα προκειμένου να αποφύγεις τη μείωση της μυικής μάζας που μπορεί να προκληθεί από τη μείωση των θερμίδων.

- Αποφεύγεις τα λιπαρά, κυρίως για να κατορθώσεις να περιορίσεις τις θερμίδες

- Εξασφαλίζεις την πρόσληψη υδατανθράκων για τις φάσεις ένα και δύο από τα φρούτα και τα λαχανικά.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ 
Η περίπτωση του σχεδιαστή απαιτούσε και ριζικά μέτρα, πράγμα που σήμαινε πως τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο της δίαιτας η ημερήσια κατανάλωση σε θερμίδες ήταν πολύ χαμηλή! Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο διαιτολόγος στο βιβλίο που κυκλοφόρησε προτείνει σε όσους δεν θέλουν να χάσουν πολλά κιλά να προσπεράσουν την πρώτη φάση της δίαιτας.

Δες τι περιλαμβάνουν οι τρεις φάσεις της δίαιτας και πώς μπορεί κανείς να τις εφαρμόσει...

Πρώτη φάση
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει μόλις 800 με 900 θερμίδες την ημέρα και συστήνεται για διάστημα το πολύ δύο εβδομάδων. Οι διαιτώμενοι μπορούν να απολαμβάνουν τρία γεύματα την ημέρα, τα οποία αποτελούνται κατά κύριο λόγο από συμπληρώματα πρωτεΐνης και λαχανικά.
*Η πρώτη φάση είναι αρκετά σκληρή και ολιγοθερμική και συστήνεται η συμβουλή γιατρού για να την ακολουθήσεις.

Δες το μενού της πρώτης φάσης...

Δεύτερη φάση
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει ένα ημερήσιο μενού 1000-1200 θερμίδων και επιτρέπει την αντικατάσταση των συμπληρωμάτων του βραδινού με κανονικά γεύματα όπως κοτόπουλο, ψάρι ή κρέας.

Δες το μενού της δεύτερης φάσης...
Τρίτη φάση
Στην τρίτη φάση οι θερμίδες αυξάνονται μεταξύ 1200-1600 την ημέρα και οι διαιτώμενοι μπορούν να προσθέσουν στο μενού προϊόντα ολικής για πρωινό αλλά και φρούτα μαζί με το βραδινό τους.

Δες το μενού Τρίτης Φάσης...
H γνώμη του ειδικού
Ποια είναι όμως η άποψη του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά για την πιο... "στιλάτη" δίαιτα; "Αποτελεί μία δίαιτα, η οποία ενδεχομένως θα προσβάλλει την υγεία του εκάστοτε διαιτωμένου:

- Πρώτον, το ότι συμπεριλαμβάνεται πρωτεΐνη στο τέλος κάθε γεύματος αποτελεί σημαντικό λάθος, διότι φορτίζεται αρνητικώς το συκώτι και τα νεφρά τα οποία υπερλειτουργούν ώστε να φιλτράρουν σωστά την αυξημένη πρωτεϊνική πρόσληψη.

- Δεύτερον, το να αποκλείονται τα εσπεριδοειδή φρούτα αποτελεί σημαντικό λάθος, διότι τα εσπεριδοειδή φρούτα είναι πλούσια σε υδαρές περιεχόμενο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αποβάλλεται ταχέως η όποια περιεκτικότητα σε σάκχαρα πιθανόν περιέχουν.

- Τρίτον, συνδυάζει τα κόκκινα κρεατικά με επόμενη κατανάλωση γαλακτοκομικού προιόντος, πράγμα που σημαίνει ότι θα ενοχλήσει πιθανόν το γαστρεντερικό/πεπτικό σύστημα.
Πηγή : tlife
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...