30 Σεπ 2013

Παράταση στις εγγραφές για τους πρωτοετείς φοιτητές

ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Να ανοίξει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας αμέσως και να γίνουν οι εξετάσεις και οι εγγραφές των φοιτητών ζητούν έξι πρώην πρυτάνεις του ιδρύματος.....

ΑΓΩΝΙΑ ΤΕΛΟΣ
Χιλιάδες νέοι φοιτητές θα μπορέσουν να εγγραφούν στις σχολές που εισήχθησαν μετά την απόφαση πολλών πανεπιστημίων να δώσουν παρατάσεις εγγραφής
Στο μεταξύ, σχεδόν όλα τα ιδρύματα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να δώσουν παρατάσεις στις προθεσμίες εγγραφής των νέων φοιτητών, μετά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την έγγραφη εντολή που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας προς τους πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ να μεριμνήσουν άμεσα, στο πλαίσιο της ευθύνης τους, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών.

Παράταση στις εγγραφές έδωσαν τα εξής ιδρύματα:
ΕΜΠ: Με απόφαση του ίδιου του πρύτανη αποφασίστηκε:
Να παραταθούν οι ημερομηνίες εγγραφής των πρωτοετών μέχρι 4 Οκτωβρίου.
Σε περίπτωση αντικειμενικής δυσχέρειας των πρωτοετών να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία της οικείας σχολής, μπορούν να τα υποβάλουν στο Γραφείο του Πρύτανη, Κτίριο Διοίκησης, 2ος όροφος, Πολυτεχνειούπολη, από τη Δευτέρα 30-9, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αποφάσισε την παράταση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου.

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Και η Σύγκλητος του ΑΠΘ θα δώσει παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα. Στο μεταξύ η Σύγκλητος αποφάσισε τη μετάθεση για μία εβδομάδα της έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου για τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Οι εγγραφές των πρωτοετών παρατείνονται έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ημέρα έναρξης του χειμερινού εξαμήνου είναι η 7η Οκτωβρίου 2013 και ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων σίτισης και στέγασης παλαιών και νέων φοιτητών έχει επίσης παραταθεί μέχρι την 4η Οκτωβρίου.

ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας: Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφών μέχρι και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

ΤΕΙ Αθήνας: Το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας λόγω των επανειλημμένων απεργιακών κινητοποιήσεων ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1 Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών όλων των τμημάτων του ΤΕΙ Αθήνας παρατείνονται έως και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013.

2 Παρατείνεται η προθεσμία ανανεώσεων εγγραφών για τους φοιτητές των λοιπών εξαμήνων έως και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.

ΤΕΙ Κρήτης: Δόθηκε παράταση εγγραφών έως και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Σήμερα θα συνεδριάσει η Σύγκλητος και πιθανόν να ληφθούν αποφάσεις που θα αφορούν τους πρωτοετείς φοιτητές και τις εγγραφές. Στο μεταξύ, έξι πρώην πρυτάνεις του πανεπιστημίου (Μ. Σταθόπουλος, Π. Γέμτος, Κ. Δημόπουλος, Γ. Μπαμπινιώτης, Χρ. Κίττας και Δ. Ασημακόπουλος, ζητούν να ανοίξει αμέσως το πανεπιστήμιο.

Οπως τονίζουν «διαφωνούμε ριζικά με το κλείσιμο του πανεπιστημίου όσο κι αν σεβόμαστε το δικαίωμα της απεργίας και όσο μεγάλο κι αν είναι το πλήγμα που έχει υποστεί το ΕΚΠΑ. Το πανεπιστήμιο πρέπει να ανοίξει αμέσως και να λειτουργήσει κανονικά».

Οι πρυτάνεις συμφωνούν ότι το ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την απομάκρυνση 500 υπαλλήλων και ζητούν προσωρινή αναστολή της εφαρμογής της απόφασης για τη διαθεσιμότητα για μικρό προσδιορισμένο χρονικό διάστημα (2-3 μηνών), ώστε να επανεξεταστεί με δίκαιο, διαφανή και αποδεκτό τρόπο η επιβάρυνση όλων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ από αξιόπιστη επιτροπή.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΛΟΥ
Ερώτηση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ενδιαφέρον για την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αποφάσισε η σύγκλητος, παρά τις διαφωνίες οι οποίες υπήρξαν, εκδηλώθηκε από την Εισαγγελία του Βόλου.

Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρύτανης Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Δημήτρης Κουρέτας, δέχθηκε ο ίδιος τηλεφώνημα από εισαγγελικό γραφείο και του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς σημαίνει «αναστολή» και αν το διάστημα που το πανεπιστήμιο έχει αναστείλει τη λειτουργία του το προσωπικό, διοικητικό και διδακτικό, πληρώνεται κανονικά τον μισθό του. Για το θέμα αυτό αναμένεται να υπάρξουν σήμερα εξελίξεις από την Εισαγγελία του Βόλου.

Νομικό θέμα
Πάντως, ο ίδιος ο κ. Κουρέτας δήλωσε ότι η αναστολή λειτουργίας του ΠΘ δεν είναι σύννομη, προσθέτοντας πως εγείρονται σοβαρά νομικά θέματα. «Το θέμα δεν είναι απλό και δύναται το Δημόσιο να αξιώσει ακόμη και αποζημιώσεις από τον πρύτανη και τη σύγκλητο για τις μισθοδοσίες του προσωπικού κατά τη διάρκεια αναστολής της λειτουργίας του πανεπιστημίου», είπε.

Εν τω μεταξύ, σε πενθήμερη απεργία προχωρούν από σήμερα οι καθηγητές - μέλη ΔΕΠ του ΠΘ, όπως αποφάσισαν σε γενική συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του ΠΘ. Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι τα τμήματα δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν φέτος ούτε στοιχειωδώς, από τη στιγμή που οι μόνιμοι καθηγητές είναι λιγοστοί και για συμβασιούχους δίνονται μόλις δύο πιστώσεις, έναντι 21 πιστώσεων πέρυσι και 70 το 2010.
ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ
Πηγή : ethnos.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...