2 Μαΐ 2013

Με ζέστη και ηλιοφάνεια το φετινό Πάσχα

Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, αφού οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ
Καλοκαιρινός ο καιρός.......
Αθήνα
Καλοκαιρινός θα είναι το Πάσχα ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, αφού οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα ο υδράργυρος θα φτάσει ώς τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα για την Κυριακή του Πάσχα, ο ουρανός θα συννεφιάσει τις απογευματινές ώρες μόνο σε ορεινές περιοχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην οροσειρά της Πίνδου και τη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μεγάλη Πέμπτη
Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, στην Αττική θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες ανατολικές περιοχές η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Παρασκευή
Τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες ανατολικές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο Σάββατο
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφορ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή του Πάσχα
Αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα του Πάσχα
Τη Δεύτερα του Πάσχα αναμένονται λίγες νεφώσεις που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τρίτη και Τετάρτη
Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.
Πηγή : news.in.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...