11 Μαρ 2012

Νέα τάση στο fitness CrossFit : Αναθεωρήστε ότι ξέρετε για τη γυμναστική

Σας αρέσει η γυμναστική, αλλά βαριέστε το κλασσικό πρόγραμμα άθλησης που προσφέρουν τα γυμναστηρια; Θέλετε να είστε fit, χωρίς να χάνετε τις ώρες σας στο γυμναστήριο; Η λύση είναι το CrossFit, το πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο fitness trend στον κόσμο που ήρθε και στην Ελλάδα.
Τι είναι το CrossFit
Το CrossFit είναι για ένα πρόγραμμα ομαδικής γυμναστικής που συνδυάζει.... ασκήσεις με αρμονικά επαναλαμβανόμενες κινήσεις (όπως κωπηλασία, τρέξιμο, σκοινάκι), γυμναστική εδάφους, ενόργανη γυμναστική και βάρη. Απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να είναι fit και υγιείς, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, αλλά και επαγγελματίες αθλητές.

Δεν εστιάζει μόνο στη δύναμη ή την αντοχή, αλλά στοχεύει στη βελτίωση και των δέκα χαρακτηριστικών που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης: ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμός, ευλυγισία, ευκαμψία, σθένος, αντοχή, ταχύτητα, ισχύς, δύναμη. Τα μοναδικά του αυτά χαρακτηριστικά βοηθούν όσους αθλούνται να αποκτήσουν έναν υγιή και ισορροπημένο τρόπο ζωής σε τρία επίπεδα, σωματικά, ψυχολογικά και κοινωνικά, επίπεδα τα οποία συμβολίζει το χαρακτηριστικό του λογότυπο, «Δ».

Έχει κερδίσει ήδη εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως καθώς η πρωτοποριακή του μέθοδος βασίζεται στην ομαδικότητα και συντροφικότητα, τις επιδόσεις και το συναγωνισμό, την καθημερινή εναλλαγή προπονήσεων με πολύ μεγάλο εύρος ασκήσεων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τη γενική φυσική κατάσταση με άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.
 
Reebok και CrossFit
Η Reebok, ένα brand που έχει ταυτιστεί με καινοτομίες στον τομέα του fitness και έχει συμβάλει πολλές φορές στο παρελθόν στην προώθηση σύγχρονων μεθόδων γυμναστικής, συνέδεσε το όνομά της με το CrossFit από το 2010 αναγνωρίζοντας την πρωτοπορία του και με στόχο να ενισχύσει τη δυναμική του σε όλο τον κόσμο.

Πρώτοι οι εργαζόμενοι της Reebok αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια. Σήμερα, περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι της εταιρείας παγκοσμίως αθλούνται συστηματικά, ενώ 100 εργαζόμενοι έχουν λάβει πιστοποίηση ως εκπαιδευτές CrossFit. Παράλληλα, η Reebok στοχεύει στη λειτουργία εξειδικευμένων γυμναστηρίων «Reebok CrossFit boxes» σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

«The Sport of Fitness has arrived»
Με μια εντυπωσιακή παγκόσμια καμπάνια, που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2012 και στην Ελλάδα, η Reebok στοχεύει να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τη γυμναστική, μετατρέποντάς την από μια ατομική προσπάθεια σε ομαδική, από μια μονότονη διαδικασία σε καθημερινή πρόκληση. Στον πυρήνα της καμπάνιας, με το χαρακτηριστικό τίτλο «The Sport of Fitness has arrived», βρίσκεται το Reebok CrossFit, το πρόγραμμα γυμναστικής που ‘μεταμορφώνει’ το fitness σε ένα δυναμικό, ομαδικό άθλημα και αποτελεί σήμερα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο fitness trend σε όλο τον κόσμο.
 
Reebok CrossFit Fitness Championships
Το Reebok CrossFit, το πρόγραμμα γυμναστικής που «μεταμορφώνει» το fitness σε ένα δυναμικό, ομαδικό άθλημα και αποτελεί σήμερα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο fitness trend σε όλο τον κόσμο, ξεκινάει την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό το Βόλο στις 14 Μαρτίου, αναζητώντας επίδοξους Έλληνες Πρωταθλητές που θέλουν να διαγωνιστούν στα Reebok CrossFit Fitness Championships 2012.

Με το εντυπωσιακό κινητό γυμναστήριο της Reebok, CrossFit Box, ως όχημα, η Reebok ξεκινάει ένα tour που θα διαρκέσει 1 μήνα και θα περιλαμβάνει 10 πόλεις-σταθμούς, σε όλη τη χώρα. Με τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτει και τους έμπειρους εκπαιδευτές της, η Reebok προκαλεί το κοινό να αποδείξει το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης, γνωρίζοντας και ανακαλύπτοντας το νέο αυτό είδος γυμναστικής.

Στόχος του tour είναι να ζήσουν την εμπειρία του Reebok CrossFit όσο το δυνατόν περισσότεροι, ενώ προσφέρει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Reebok CrossFit Fitness Championships που θα πραγματοποιηθoύν στην Ελλάδα στις 30 Ιουνίου με συμμετέχοντες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σερβία και την Κροατία και θα αναδείξουν το νικητή και τη νικήτρια των αγώνων.

Όσοι επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα, μπορούν να επισκεφθούν το Box στις πόλεις-σταθμούς του tour και να ολοκληρώσουν ένα σετ ασκήσεων [WOD (Workout Of the Day)] που θα τους υποδείξουν οι έμπειροι CrossFitters εκπαιδευτές, στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Εναλλακτικά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.Reebok.com/fitness από τις 14 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, ανεβάζοντας βίντεο με την προσπάθειά τους στο προτεινόμενο WOD που βρίσκεται στο site. Οι 120 συμμετέχοντες με τους καλύτερους χρόνους (60 άνδρες & 60 γυναίκες) που θα περάσουν στους ημιτελικούς, θα διαγωνιστούν εκ νέου για να αναδειχθούν οι 60 συμμετέχοντες των τελικών αγώνων (30 άνδρες και 30 γυναίκες).
 
Οι πόλεις που θα επισκεφθεί η Reebok είναι: Βόλος (14 Μαρτίου), Λάρισα (15 Μαρτίου), Θεσσαλονίκη (16-17 Μαρτίου), Κομοτηνή (19 Μαρτίου), Ξάνθη (20 Μαρτίου), Πάτρα (21 Μαρτίου), Χανιά (3 Απριλίου), Ηράκλειο (4 Απριλίου), Αθήνα (7 Απριλίου) και Σπάτα (12 Απριλίου).

Το CrossFit έχει κερδίσει ήδη εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα γυμναστικής η μέθοδος του οποίου βασίζεται στην ομαδικότητα και τη συντροφικότητα, τις επιδόσεις και το συναγωνισμό, την καθημερινή εναλλαγή προπονήσεων με πολύ μεγάλο εύρος ασκήσεων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τη γενική φυσική κατάσταση με άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να είναι fit και υγιείς, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, αλλά και επαγγελματίες αθλητές. 
Πηγή : health.in  
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...