11 Αυγ 2015

Καθυστερεί την συνεδρίαση των επιτροπών για την συμφωνία η Κωνσταντοπούλου

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής «προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση.......
της πρώτης προβλεπόμενης δόσης», ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με επιστολή που της απέστειλε το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι πρόθεσή του είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή για να διανεμηθεί εγκαίρως στους βουλευτές, ώστε στην Τετάρτη να συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές και την Πέμπτη, η διαδικασία να ολοκληρωθεί με την συνεδρίαση της Ολομέλειας του κοινοβουλίου.

Εμπλοκή προκαλεί η στάση της κ. Κωνσταντοπούλου
Εμπλοκή προκαλεί η στάση της Προέδρου της Βουλής, η οποία είχε άλλη άποψη, καθώς έχει συγκαλέσει την διάσκεψη των Προέδρων για αύριο το βράδυ 09:30μμ, πράγμα που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνουν αύριο οι συνεδριάσεις των Επιροπών για να συζητηθεί το νομοσχέδιο, όπως είχε ζητήσει με την επιστολή του ο πρωθυπουργός. Υπό αυτό το πρίσμα, εκτιμάται, ότι η συζήτηση της συμφωνίας θα γίνει στις Επιτροπές το πρωί της Πέμτπης και ακολούθως, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση, διαδικασία που, αν δεν αλλάξει κάτι, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωί της Παρασκευής.

Η επιστολή του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε, η Συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 11 Αυγούστου 2015. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.

Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.
Με τιμή
Αλέξης Π. Τσίπρας»
Πηγή: kathimerini.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...